Yeşil Sol’un Serhat’taki turu sürüyor: Halkımız kazanacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşil Sol Parti’nin Serhat turunun ilk durağı olan Erciş’te konuşan Eşsözcü Çiğdem Kılıç Uçar, “Savaş ve tecrit karşısında iradesini büyüten halkımız kazanacak” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti), Serhat kentlerinde başlattığı seçim turu ikinci gününde devam ediyor. Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ve milletvekili adayları, sabah saatlerinde Van’dan Erciş ilçesine gitti. Bendimahî’de kalabalık bir konvoyla karşılanan partililer, ardından Erciş’e doğru yola çıktı. Halkın zafer işaretleri ve sevgi gösterisiyle ilçe merkezinde bulunan seçim bürosunun önüne gelen heyet, burada halkı selamladı. 

Yeşil Sol’un Serhat’taki turu sürüyor: Halkımız kazanacak - 690x390cc v 15 04 2023 heyet erdis karsilama1

‘Bu iktidarı yeneceğiz’ 

Burada ilk konuşmayı yapan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, “Geliyê Zîlan şahit olsun ki, biz AKP zihniyetini yeneceğiz ve tarihin çöp sepetine atacağız. Tüm Kürdistan ve Türkiye kentlerinde tüm zülümkar iuktidarı yenmek için çalışıyoruz. Umuyoruz ki 14 Mayıs’tan sonra özgür bir gelecek kuracağız. Kürtler birliktir, örgütlüdür. Biz mutlaka kazanacağız” dedi.

‘AKP’siz bir yıl olsun’

Ardından konuşan Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıç Uçar, günlerdir meydanlarda seçim çalışmaları yürüttüklerini ve AKP faşist iktidarının artık gitmek üzere olduğunu söyledi. Savaş ve tecrit politikaları karşısında iradesini büyüten halkın kazanacağını ifade eden Uçar, “2023 yılı AKP’siz, inkarsız bir yıl olsun. Yeşil Sol Parti olarak buradayız ve birlikte değiştireceğiz. Kürt sorunu yoktur diyenlere sesleniyorum; helikopterden atılan Osman Şiban’a 7 yıl ceza verildi, Kürtçe konuşan insanlar cezalandırılıyorlar. Dün Soylu, Kürtler ve Alevilerin kendileri sayesinde rahat ettiğini söylüyor. Kürtler ne kazandıysa kendi iradeleri ile kazandı” diye konuştu. 

Heyet, Erciş’in ardından sırasıyla Van’ın Çaldıran, Ağrı’nın Doğubayazıt, Diyadin, Eleşkirt ve son olarak Ağrı merkezde halk buluşmaları gerçekleştirerek seçim turunu bugün tamamlayacak. (MA)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yeşil Sol’un Serhat’taki turu sürüyor: Halkımız kazanacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir