Yüksekovali genç Van’da tutuklu bulunduğu cezaevinde yaşamını yıtirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan 20 yaşındaki Şervan Can Güder adlı tutuklu şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi.

Mezopotamya Haber ajansında yer alan habere göre, Van F Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki tutuklu Şervan Can Güder (20), kaldığı cezaevinde şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. Cezaevi İdaresi tarafından bugün saat 11.00’da ailenin aramasına üzerine Güder’in yaşamını yitirdiği bilgisi verildi. Güder’in cenazesi, ailesi ve avukatı olmadan Van Yüzüncü Yıl Adli Tıp Kurumu’na (ATK) kaldırıldı. ATK, Güder’in “kalp krizi” sonucu yaşamını yitirdiği kaydetti.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinden Van’a gelen Güder’in aile bireyleri, ATK işlemlerinin ardından cenazeyi teslim alarak Yüksekova ilçesine götürdü. Aile ve avukatlarının itirazı üzerine Van’dan alınan cenazenin yeniden ön otopsisi yapılmak üzere  Yüksekova Devlet Hastanesi’ne götürüldüğü aktarıldı.

Aileden edinilen bilgilere göre Güder’in kronik bir hastalığı bulunmadığı, herhangi bir ilaç kullanmadığı ve ölümünün şüpheli olduğu aktarıldı.

“Suça sürüklenen çocuk” olarak yargılanan Güder’in 18 yıl ceza aldığı öğrenildi.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yüksekovali genç Van’da tutuklu bulunduğu cezaevinde yaşamını yıtirdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir