4 ilde ev baskınları: Çok sayıda gözaltı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
İstanbul, Diyarbakır, Adana ve Gaziantep’te sabaha karşı ev baskınları düzenlendi. Çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Barış Annelleri de var.

İstanbul, Diyarbakır, Adana ve Gaziantep’te sabah saatlerinde düzenlenen ev baskınlarında aralarında Barış Anneleri Meclisi üyeleri ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Gençlik Meclisi üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Mezopotamya Haber Ajansının haberine göre il il gözaltılar şöyle:

İstanbul: Gözaltına alınanların İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldükleri öğrenildi. Gözaltına alınan bazı isimler şöyle: Adalet Nöbeti eylemcileri Kumri Akgül ve Gülsüm Öztürk, Barış Anneleri Fatma Yılmaz ve Bedia Gökguz, Kadın Zamanı Derneği Başkanı Dilek Başalan, DEM Parti Kadın Meclisi üyesi Beser Çelik, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri Vetha Bingöl ve Suna Kaymaz, HDP Gever (Yüksekova) eski İlçe Eşbaşkanı Selcan Saygı, Mezopotamya Kültür Derneği (MKM) sanatçılarından Dilan Suyu ve Zehra Suyu, Sıhat Yılmaz, Şükran Tugay, Gönül Kahraman ve Yusuf Açar.

Gaziantep: Ev baskınlarında merkez Şahinbey ilçesi Güzelvadi Mahallesi’nde Kamile Aras ve DEM Pati Gençlik Meclisi Üyesi Ferhat Özmen gözaltına alındı. Aras ve Özmen’in gözaltına alınması ile ilgili yakınları ile bir bilgi paylaşılmazken, DEM Pati Gençlik Meclisi Üyesi Bünyamin Doğan’ın da evine polis gittiği, evde olmadığı için gözaltına alınmadığı öğrenildi. Gözaltına alınan Aras ve Özmen, il emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Diyarbakır: Ev baskınlarında Mehmet Oruçlu, Ferhat Çiçek ve Umut Oktay adlı 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltı sırasında evlerin dağıtıldığı görülürken, gözaltı gerekçesi bilinmeyen gençler, il emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Adana : Adana Cumhuriyet Başsavcılığının “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında Yüreğir ilçesinde bazı evlere polislerce baskın düzenlendi. Evlerin aranması ardından sosyal medya paylaşımları üzerinden “örgüt propagandası yaptığı” iddiasıyla Berivan Akalın adlı kadın gözaltına alınarak, il emniyet müdürlüğüne götürüldü.
Gözaltılara sosyal medyadan tepkiler de geldi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
4 ilde ev baskınları: Çok sayıda gözaltı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir