Ağrı’da çocukları darbeden korucu ardından evi kurşunladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ağrı’nın Diyadin ilçesi kırsalında bir korucu, yaşları 11 ile 15 arasında değişen üç çocuğu darbettikten sonra evlerini kurşunladı. Yeşil Sol Parti Ağrı Milletvekili Nejla Demir, aileyi ziyaret ederek hukuki takibin yapılacağını söyledi.

Ağrı’nın Diyadin ilçesine bağlı Akbaraza Jor köyünde dün koyunlarını otlatmak için mezraya giden üç kardeş, korucu Seyhan Kaya tarafından darbedildi. Olayda 13 yaşındaki çocuğun iki kolu kırılırken, diğer çocuklar ise vücutların çeşitli yerlerinden yaralandı. Olayla ilgili konuşan baba Resul Taştan, korucu Kaya’dan şikayetçi olduklarını söyledi.

Kuzusunun kaybolduğunu öne sürerek köyün mezrasında koyunları otlatan çocukların yanına giden korucu Seyhan Kaya, önce çocukları hırsızlıkla suçlayarak hakaret etti. Daha sonra kuzusunu sürünün içinde bulamayınca yaşları 11-15 arasında değişen üç kardeşi darbeden Kaya, 13 yaşındaki O.T.’nin iki kolunu kırdı. Hastanede alçıya alınan iki kolunu kullanamayan O.T.’nin yarın bursluluk sınavına gireceği belirtildi.

‘Devletin verdiği silahla halkı eziyorlar’

Çocukları darbettikten sonra çocukların babası Resul Taştan’ı arayan korucu Kaya, tehditler savurdu. Kaya’nın daha sonra ailenin evini uzun namlulu silahla taradığı belirtildi. Eve çok sayıda kurşun isabet ettiğini söyleyen Taştan, “Kavgadan hiç haberim yoktu. Beni arayarak tehdit etti. Sonra evime gelerek 6-7 el ateş etti. O ateş ettikten sonra jandarmayı aradım. Jandarma gelince yola indim. Sonra baktım karşıdan 3 kişi geliyor. Önce onları fark etmedim, fakat yaklaşınca çocuklarım olduğunu fark ettim. Çocuklarımı dövmüşler. Benim çocuğumun sınavı var. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Devletin verdiği silahla halkı eziyorlar” diye konuştu.

‘Muhtar beni tehdit etti’

Korucu Kaya’nın Diyadin Jandarma Komutanlığı’nda alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldığını ifade eden Taştan, korucunun kuzeni olan köyün muhtarı Baki Kaya’nın kendisini arayarak tehdit ettiğini söyledi. Taştan, “Muhtar beni arayarak ‘neden jandarmayı aradın’ diyerek tehdit etti” dedi.

Olaydan sonra Taştan ailesini ziyaret eden Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Ağrı Milletvekili Nejla Demir ise olayın hukuki takipçisi olacaklarını belirterek, “Korucunun adalet önünde gereken cezayı alması için elimizden geleni yapacağız. Ailemizin yanındayız” dedi.

(MA)

Tepki Ver | mutlu1
1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ağrı’da çocukları darbeden korucu ardından evi kurşunladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir