AKP’li vekil dedik, Kayhan Türkmenoğlu üzerine aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, isminin geçmediği haber nedeniyle Genel Yayın Yönetmenimiz Sıddık Güler’den şikayetçi oldu. Emniyette ifade veren Güler’e ‘Sansür Yasası’ üzerinden suçlamalar yöneltildi.

Artı Gerçek’ten Şenol Balı2nın haberine göre, Gazeteci Sıddık Güler, Van Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nde yaşandığı iddia edilen darp olayına ilişkin genel yayın yönetmeni olduğu Serhat News isimli haber sitesinde yayımlanan bir haber nedeniyle ifade verdi. Güler’in haberde ismi geçmeyen AKP Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu’nun şikâyeti üzerine ifadeye çağrıldığı ortaya çıktı. Güler’e ‘Sansür Yasası’ olarak bilinen yasa kapsamındaki ‘halka yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak’ suçlaması yöneltildi.

Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Erol Uslu’nun Müdür Yardımcısı Şenay İvelik Dönmez’i darbettiği iddiası geçtiğimiz ay basına yansıdı. Uslu, iddiaları reddederken, Dönmez ise Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Kent gündemini günlerce meşgul eden iddiayı haberleştiren Serhat News haber sitesi yaşananların arkasında AKP’li bir milletvekilinin olduğunu öne sürdü. “Van İl Kültür ve Turizm Müdürü’ne, AKP’li vekil komplo mu kurdu?” başlığıyla yayımlanan haberde, “Yaşanan olaydan sonra Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Erol Uslu’ya açık destekler devam ederken, yaşanan komplonun arkasında ise AKP’nin Van Milletvekili olduğu iddia edildi” denildi.

19 Haziran’da yayımlanan haber nedeniyle Serhat News Genel Yayın Yönetmeni Sıddık Güler dün ifadeye çağrıldı. Güler, haberde ismi geçmeyen AKP Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu’nun şikâyeti üzerine “Sansür Yasası” olarak bilinen ve Türk Ceza Kanunu’nun 217’nci maddesinde yer alan “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak” suçlamasıyla Güvenlik Şube Müdürlüğü’nde ifade verdi.

Güler, haberde turizmcilerin gündeme getirdiği iddialara yer verdiğini, somut delil olmadığı için de herhangi bir isim vermediğini söyledi. Gazetecilik faaliyetinde bulunduğunu belirten Güler, kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti.

‘Haberde AKP’li Türkmenoğlu’nun ismi geçmiyordu’

Artı Gerçek’e konuşan Güler, “Turizmcilerin iddialarını ve söylediklerini haberleştirdim. Birçok turizmci, yaşanan tartışmanın bir bina ile ilgili olduğunu, AK Partili bir vekilin arsasına bitişik olduğu için uzun zamandır çekişme yaşandığını dile getirdi. Ellerinde somut bir delil olmadığı için ben de haberde herhangi bir isim zikretmeden iddiaları haberleştirdim. Haberin hiçbir aşamasında AK Parti Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu’nun ismi geçmiyordu. Fakat Kayhan Bey bununla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunmuş” dedi.

‘Yasa, haberciliğin önünü kapatmak için kullanılan bir kalkan’

Suçlandığı kanun maddesinin gazeteciler için bir tehdit aracı olarak kullanıldığını vurgulayan Güler, şunları söyledi:

“Basın yasasındaki yeni düzenlemeyle ilgili bir madde bu. Haberciliğin önünü kapatmak için kullanılan bir kalkan. Düşünsenize hiçbir aşamada ismi geçmeyen bir vekil, toplumun büyük itirazlar yaptığı böyle bir yasa maddesine dayanarak suç duyurusunda bulunuyor ve ifademiz alınıyor. Haberin bütünlüğüne baktığımızda suç unsuru yok. Yasa, bir tehdit aracı olarak kullanılıyor. Yoksa ismi geçmeyen bir vekil neden suç duyurusunda bulunsun ki?”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP’li vekil dedik, Kayhan Türkmenoğlu üzerine aldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    20 Eylül 2023, 09:34

    […] dönemlerde İran Konsolosluğu taleplerinin sıkça dillendirildiği Van için önemli bir temsilcilik açılacağı […]

    Cevapla