Ayhan Bilgen: Yerel seçimlere girmek istiyoruz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin Sesi Partisi (SES) Genel Başkanı Ayhan Bilgen, Eskişehir’de basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Yerel seçimlerde etkin rol almak istediklerini söyleyen Bilgen, yerel demokrasiyi ulusal demokrasiden daha çok önemsediklerini ifade etti.

Bilgen, “Parti olarak yeni olmakla birlikte yerel seçimlere yetişmek ve seçimlere katılmak istiyoruz. Biz yetişebildiğimiz kadar yani yapılanmamızı tamamlayabildiğimiz şehirlerde hem Meclis üyeliklerinde hem belediye başkanlıklarında etkin bir sorumluluk üstlenmek istiyoruz. Tabi henüz vakit erken. Hazırlıklarımızı yapıyoruz” dedi.

‘HAZIRLIKLARIMIZI YAPIYORUZ’

Bilgen konuşmasında şunları söyledi:

“Parti olarak yeni olmakla birlikte yerel seçimlere yetişmek ve seçimlere katılmak istiyoruz. Bunu özellikle parti siyasetimiz açısından da önemsiyoruz çünkü bir yerel demokrasiyi aslında ulusal demokrasiden daha öncelikli görüyoruz çünkü demokrasi dediğiniz şey aşağıdan yukarıya değişimdir.

Toplumsal talebin siyaseti şekillendirmesidir. Türkiye’nin yerel seçimlerde, bir kere son genel seçimlerde olduğu gibi bir kamplaşma ve kutuplaşmaya girmemesini, partizan eğilimlerle değil daha çok ehliyet, liyakat, nitelik yani şehrin sorunlarını çözme kapasitesi üzerinden bir tercihin şekillenmesini siyaseten önemli görüyoruz.

Biz yetişebildiğimiz kadar yani yapılanmamızı tamamlayabildiğimiz şehirlerde hem Meclis üyeliklerinde hem belediye başkanlıklarında etkin bir sorumluluk üstlenmek istiyoruz. Tabi henüz vakit erken. Hazırlıklarımızı yapıyoruz. Belki sonbaharda da daha somut biçimde yol haritamızı şekillendirmiş olacağız.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ayhan Bilgen: Yerel seçimlere girmek istiyoruz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir