Aynur Tarhan Tuşba’dan belediye eşbaşkan aday adayı oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kürt siyasetçi Aynur Tarhan Van’ın Tuşba İlçesinde belediye eşbaşkan aday adayı oldu. Tarhan, daha önce Başkale’de belediye eşbaşkanlığı yürütmüştü.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Eşbaşkanlık ve Başkale Belediye başkanlığı gibi görevlerde bulunan Aynur Tarhan DEM Parti’den Tuşba İlçesi için belediye eşbaşkanlık başvurusunda bulundu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Van il komisyonuna başvuru da bulunan Tarhan, başvurusu DEM Parti Aday sayfasında, “Aynur Tarhan. Van doğumlu. Siyasetçi. DEM PARTİ, Tuşba Belediye Eş Başkanlığı aday adayı” notu ile paylaşıldı.

Aynur Tarhan kimdir?

1974 Van doğumlu olan Tarhan, İlk orta ve lise eğitimini Van’da tamamladıktan sonra 2000 yılında siyaset hayatım mahalle çalışmaları ve kadın çalışmaları il başladı. 2009 DTP’de yılında İl Genel Meclis üyeliğine seçildi. Tarhan, 2014 yerel seçimlerinde Başkale belediye eşbaşkanı olarak seçildi. 2016 yılında kayyum atamasında sonra 2017 2019 yılları arasında Van DBP İl Eşbaşkanı görevine seçildi. Tarhan halen TJA içinde aktif kadın çalışmaları yürütüyor.

Serhat News

Tepki Ver | mutlu2
2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Aynur Tarhan Tuşba’dan belediye eşbaşkan aday adayı oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir