Bekir Kaya 8 yıl aradan sonra cezaevinden mesaj yolladı: Van halkı bu direnişiyle Türkiye siyasetine yeni bir yön verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Bekir Kaya, cezaevinden gönderdiği mesajla Vanlıların zaferini kutlayarak, “Van halkı bu direnişiyle Türkiye siyasetine yeni bir yön vermiş, direnen halklar için umut olmuştur” dedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındıktan sonra yerine kayyım atanan ve 18 Kasım 2016 tarihinde tutuklanan Van Büyükşehir Belediyesi eski Eşbaşkanı Bekir Kaya, tutukluluğundan bu yana ilk kez bir mesaj yayınladı. Silivri Cezaevi’nde tutuklu olan Kaya, Van’da 14 belediyenin tamamının kazanılmasının tarihi bir başarı olduğunu vurguladı.

 

Kaya, “Hepinizi en içten duygularımla selamlıyor, direnişinizi ve bize yaşattığınız onurun önünde saygıyla eğiliyorum. 31 Mart gecesi öyle güzel görünüyordunuz ki hiçbir şey yaşadığımız o duyguyu anlatmaya yetmedi. Size hizmet etmenin onurunu yaşayan bir belediye eşbaşkanı olarak 31 Mart seçimlerinde ortaya koyduğunuz iradeyi milyon kere selamlıyorum. Bu vesile ile başta Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlarımız Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan olmak üzere tüm belediye eşbaşkanlarımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” diye kaydetti.

 

‘Artık kimse buna yeltenemeyecektir’

 

Kürt halkının 31 Mart’ta büyük bir irade beyanını ortaya koyduğunu ifade eden Kaya, “31 Mart’ta hiçbir kentin ulaşamayacağı bir başarı yakalayarak dost düşman herkese Kürt halkının irade beyanının bir kez daha kanıtladınız. Bu başarınıza karşı bazılarının seçimlerden aylar önce ‘Sinsi bir Pusu’yla iradenize el koymanın planlarını yaptıklarını iyi biliyorduk. Halkın arasına çıkacak yüzleri olmayanlar için en iyi plan buydu elbette. Ahlaki, insani ve vicdani tüm değerlerini yitirmiş bu kişilerin sinsi oyunları Van halkının direnişi karşısında çökmüş, tarihin çöp sepetine gönderilmiştir.  Bilinmeli ki artık hiçbir güç sizin iradenizi gasp etmeye yeltenemeyecektir” diye belirtti.

 

‘Van halkı siyasete yeni bir yön vermiştir’

 

Kaya’nın mesajının devamında şu ifadelere yer verildi: “İki gün boyunca sokaklarda tüm ihtişamınızla; iradenize sahip çıktığınız için hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Van halkımız, hem kayyımcı zihniyete, hem akbabalar gibi beklenti içerisinde olanlara tarihi bir ders vermiştir. Van halkı bu direnişiyle Türkiye siyasetine de yeni bir yön vermiş, tüm direnen halklar için umut olmuştur. Zaferiniz kutlu olsun. Bu zafer için emek veren, mücadele eden, alın teri döken, gece gündüz demeden bu umudu yaratanlara selam olsun. Bu zafer; gençlerin, kadınların, direnenlerin zaferidir. Şimdi artık eşbaşkanlarımızın siz onurlu halkımıza hizmet etme zamanıdır. Bizi umut dolu bir sabaha uyandırdığınız için hepinize minnet duyuyor, güzel günlerde buluşmanın heyecanını yaşıyorum. Bijî berxwedana Vanê.”

 

Serhat News

Van’daki zafer şöleninde Bekir Kaya’nın doğum günü kutlandı  

Tepki Ver | mutlu2
2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bekir Kaya 8 yıl aradan sonra cezaevinden mesaj yolladı: Van halkı bu direnişiyle Türkiye siyasetine yeni bir yön verdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir