DEM Parti’den Serhat News’e dayanışma ziyareti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Parti Van İl Eş Başkanları, DBP Van İl Eş Başkanları, yerine kayyım atanan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Mustafa Avcı, HDP il yönetiminin de aralarında bulunduğu bir heyet ofisimizi ziyaret ederek dayanışma ziyaretinde bulundu.

Pazartesi günü tutuklanan Genel Yayın Yönetmenimiz Sıddık Güler için dayanışma ziyaretinde bulunan DEM Parti, DBP, HDP ve yerine kayyım atanan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Mustafa Avcı basın emekçilerinin yanında olduklarını belirtti.

‘Basına yönelik baskılar, politiktir’

DEM Parti Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, basına yönelik baskıların politik olduğunu söyleyerek bu baskılar karşısında basın emekçilerinin yanında olduklarını dile getirdi. Dilekçi, sözlerine şöyle devam etti: “Tarih boyunca basın emekçilerinin başına bu tür olaylar hep gelmiştir. Baskının daha çok arttığı bir dönemden geçiyoruz. AKP-MHP faşist iktidarı basını susturarak toplumun gerçeklere erişimini engellemek istiyor. Bizler bunun karşısında durarak mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu ve benzeri durumlarda dayanışma önemlidir. Serhat News bu kentte gazetecilik anlamında doğru yerde durup gerçek gazetecilik örneği sergileyen bir kuruluş. Bundan sonrada gerçekleri yazmaya devam edeceklerinden şüphemiz yok. Serhat News çalışanlarının yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyor ve doğru habercilikten şaşmayan Sıddık Güler’in en yakın zamanda özgürlüğüne kavuşacağına inanıyoruz.”

DEM Parti'den Serhat News'e dayanışma ziyareti - photo1703152121 7

‘Baskının değişen yüzü: Dezenformasyon yasası’

DEM Parti Van İl Eş Başkanı Gönül Uzunay ise basın üzerindeki baskıların sansür yasası ile dozunun daha çok artırıldığını belirterek, “Geçmişten bugüne kadar basın üzerinde süregelen baskılar dezenformasyon yasası ile daha da arttı. Bu tür zamanlarda siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri ile bir arada olarak dayanışma göstermek oldukça önemli. Bizler DEM Parti olarak toplumun ezilen, engellenen, baskıya uğrayan her kesiminin yanında durmaya devam edeceğiz. Serhat News Genel Yayın Yönetmeni Sıddık Güler, umarım tekrar özgürlüğüne kavuşur ve gazetecilik yapmaya devam eder. Basın özgürlüğü toplum açısından oldukça önemlidir. Basın toplumun gözü, kulağı olmaya devam edecek ve bizler onların yanında durmaya devam edeceğiz,” dedi.

DBP İl Eş Başkanı Şengül Polat, geçmiş olsun dileklerini ileterek Serhat News’in kentte görünür işlere imza attığını ve bundan sonrada buna devam edeceklerine inandığını söyledi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEM Parti’den Serhat News’e dayanışma ziyareti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir