Doğaseverler Felaw Gölü’ne çadır kurdu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her sene bahar ayında pek çok dağcı ve doğasever Felaw Gölü’ne gezi düzenleyerek giderek vakit geçiriyor. Çadırların kurulduğu gölde görsel şölen oluştu. Başkent Erbil’e bağlı Çoman ilçesinde bulunan Felaw Gölü’ne giden dağcı kafilesi yemek yapıp doğayla baş başa kalıyor.

Süleymaniyeli Şino Ahmet ve Dalya Muhammed de kafilede yer alan dağcılardan. Dağcı ve doğaseverler göl etrafında bolca bulunan ‘gelaqe’ olarak adlandırılan pancardan yemek yapmaya çalışıyor. Rûdaw’a gezileriyle ilgili bilgi veren doğasever Şino Ahmet, “Normalde yanımızda yiyeceğimiz var ama gelaqe otunu gördük ve bu ottan yemek yapmaya karar verdik” dedi. Dalya Muhammed ise “Doğal ve çok yararlı bir bitki. Hazırlaması da çok kolay, o yüzden bugün ana yemeğimiz o olacak” ifadelerini kullandı.

Gezide kültürel etkinlikler düzenleniyor

Dağcı Jino Refik ise “Ramazan ayında insan çok uzak ve sarp dağlara gidemiyor. Her ay gezi düzenlemek istiyoruz fakat Ramazan ayında kendimizi çok yormamaya çalışıyoruz” dedi. İftardan sonra doğaseverler çeşitli kültürel ve sanatsal aktiviteler düzenliyor. Sahura kadar uyanık kalan doğaseverler, ardından çadırlarında uyumaya gidiyor.Çoman ilçesinin 9 kilometre doğusunda kalan Felaw Gölü, 1785 metre yükseklikte bulunuyor.

Yılın bu zamanları gölde hava sıcaklığı gündüz 14 derece iken geceleri sıcaklık eksi 5’e kadar düşebiliyor.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Doğaseverler Felaw Gölü’ne çadır kurdu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir