‘Emeklilere 3 kademeli zam’ detayları netleşti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

7 bin 500 lira ve üstü aylık alan emeklilere yapılacak 3 kademeli zam netleşti.

Türkiye’de emekli aylıklarına yapılacak ek zam oranı araştırılmaya devam ediyor. Buna göre ise kamu işçilerine gelen maaş zammı sonrasında da memurlara da maaş zammı müjdeleri merak konusu olmuştu. Erdoğan ise bu konu ile ilgili de yapmış olduğu açıklama da maaş zamlarına dair, “Tüm vatandaşlarımızın gelirini artırarak refah seviyesini yükseltecek yeni düzenlemelerde yapacağız. Asgari ücret artışından memur ve emekli maaş zammına bu konuda yılbaşında gerçekleştirdiğimiz çalışmaların devamını getireceğiz. Temmuz ayı için bu doğrultuda enflasyon farkı ve refah payı esasına dayanan hazırlıklarımız var. Bilhassa memurlarımız müsterih olsunlar. Onların haklarını teslim etmek ayrıca bizim boynumuzun borcudur” dedi.

Ülke geneli yapılan son dakika açıklamalarına göre de emeklilere kademeli şekilde maaş zammının gündemde olduğu belirtilirken Meclis’in de açılmasından hemen sonra gündeme gelecek düzenleme ile beraber de en düşük emekli maaşının da 7 bin 500 TL olması ile beraber de bu seviyelerin üzerinde maaş alanlarında maaşlarının kademeli olarak artırılacağına dair haberler geldi.

3 kademeli zam gelecek

Türkiye’de gündeme düşen haberlere göre yeni yasal düzenlemeler ile birlikte;

7 bin 500 TL ila 10 bin TL arasında maaş alan emekliler için 1. kademe

10 bin TL ila 15 bin TL arasında maaş alan emekliler için 2. kademe

15 bin TL ve üstü maaş alan emekliler için ise 3. kademe olarak değerlendirilerek buna göre de bir ek zam yapılacağı ifade edildi.

İlk kademede yer alan emeklilere yüzde 40,

İkinci kademe yer alan emeklilere yüzde 35

Üçüncü kademede yer alan emeklilere de yüzde 30 oranında zam gelmesi bekleniyor.

Bu doğrultuda gelen haberlere göre de 8 bin TL maaş alan emeklilerin de aylığının 11 bin 200 TL’ye çıkması bekleniyor.

10 bin TL maaş alan emeklinin aylığı 13 bin 500 TL ve 15 bin TL maaş alan emeklinin de aylığının 19 bin 500 TL’ye çıkması bekleniyor.

Emekli maaş zammı ne zaman?

Türkiye’de emekli maaş zamlarının da Temmuz ayı itibariyle geleceği ifade edilirken Meclis açılmasından hemen sonra da düzenlemenin hızlı şekilde geleceği ve yasalaşacağı da belirtildi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
‘Emeklilere 3 kademeli zam’ detayları netleşti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir