EMEP’ten çağrı: Zaxo’da yaşananları aydınlatın

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Federe Kürdistan Bölgesinin Zaxo kentine bağlı Derkarê beldesinin Perex (Perexê) köyünde yaşanan saldırıyla ilgili yazılı açıklama yapan EMEK Partisi yaşanan katliamın ivedilikle aydınlatılmasını istedi.

Zaxo kentine bağlı Perex köyünde piknik alanına dün gerçekleşen ve 9 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin tepkiler devam ediyor.  Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan EMEK Partisi, olayın aydınlatılması çağrısında bulundu. “Zaxo Kaymakamı Muşir Beşir’in bombardımanın TSK tarafından gerçekleştiğini belirttiği ve saldırı sonucunda aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda sivil köylünün yaralandığı ve yaşamını yitirdiği ifade ediliyor.” denilen açıklamada, devam eden operasyonlarında durdurulması çağrısında bulundu.

Ortak mücadele çağrısı

İktidar ve muhalefete eleştirildiği açıklamada şunlara dikkat çekildi: “Ülkede yaşayan işçileri, emekçileri her geçen gün daha fazla açlığa, yoksulluğa sürükleyen iktidar, seçim arifesinde sınır ötesi operasyonlar ve söylemleri ile halkları kin ve nefret ile birbirilerine karşı kışkırtıyor. Bu vahşetin sorumlusu  savaşçı politikalar ile sınır ötesi operasyonları iktidara geldiği günden beri sürdüren AKP ve buna yeşil ışık yakan muhalefettir. Emek Partisi Bölge Örgütü olarak saldırıyı kınıyor, Kürdistan halklarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu vahşetin bir an evvel aydınlatılması için tüm işçi ve emekçileri aylardır o bölgeye devam eden askeri operasyonlar ve savaş politikaları karşısında birlik olamaya ve Kürt sorununun eşit haklar temelinde barışçıl çözümü için mücadele etmeye çağırıyoruz.”

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
EMEP’ten çağrı: Zaxo’da yaşananları aydınlatın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir