Görkemli Van final mitingi sona erdi: 10 gözaltı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşil Sol Parti’nin Van’da düzenlediği final mitingi sanatçı Ali Jîyan ve Özlem Bağlayan’ın seslendirdiği şarkılarla sona ererken, halk sadıklarda Yeşil Sol’a oy vermeye çağrıldı.

Yeşil Sol Parti Van’da binlerce kişinin katılımıyla final mitingi gerçekleştirdi. Beşyol Meydanı’nda düzenlenen miting, konuşmaların ardından sanatçı Ali Jîyan ve Özlem Bağlayan’ın şarkılarıyla sona erdi. Şarkılarını seslendirmeden önce kısa bir konuşma yapan Jîyan, “Artık demokrasi, birliktelik ve barış gelsin. Yarın sandıklara giderek oylarınızı kullanın! Artık bizlerde topraklarımızda özgür yaşayalım. Sürgün ülkelerden geri dönelim” çağrısında bulundu.

Görkemli Van final mitingi sona erdi: 10 gözaltı - van final mitingi sona erdi 2

‘Avrupa’daki Kürt halkının sizlere selamları var’

Jîyan, İstanbul’da ‘Ölürüm Türkiyem’ şarkısını seslendirmemesi nedeniyle katledilen Cihan Aymaz’ı hatırlatarak, “Dili kültürü ve ırkı için şarkılarını seslendiriyordu. Ancak buna karşı kalbinden bıçaklanarak orada katledildi. Faşizme karşı, zulüm ve zorluğa karşı barış diyoruz. Demokrasi diyoruz umutluyuz. Yarında vekillerimiz için Yeşil Sol Parti’ye oy vereceğiz. Bizlerde Avrupa’da oylarımızı Yeşil Sol’a kullandık. Avrupa’daki tüm Kürt halkının sizlere selamları var” dedi.

Görkemli Van final mitingi sona erdi: 10 gözaltı - van final mitingi sona erdi 1

Seslendirilen şarkıların ardından miting sonrası Cumhuriyet Caddesi’nde yürüyüş yapan bir grup gence taziykli suyla müdahale eden polisler ilk belirlemelere göre 10 kişiyi gözaltına aldı. Burada Yeşil Sol Parti vekil adayları ve yöneticilerinin ısrarına rağmen gençler bırakılmadı. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Görkemli Van final mitingi sona erdi: 10 gözaltı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir