Hakkari’de çöp toplama alanları yeşile bürünüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari’de Entegre Katı Atık Tesisi inşaatının yüzde 95’inin tamamlanmasıyla kentteki çöp toplama alanları yeşil alana dönüştürülmeye başlandı.

Avrupa Birliği (AB), Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İl Özel İdaresi Katı Atık Yönetim Birliği ve Hakkari’deki belediyelerce finanse edilen Akçalı-Bağışlı köyleri arasındaki 43,4 hektarlık alana inşa edilen tesiste çalışmalar bitme noktasına geldi. İl ve ilçelerindeki çöp depolama alanları, özel malzemelerle kapatılarak yeşil alana dönüştürülüyor.

Hakkari'de çöp toplama alanları yeşile bürünüyor - AA 20230720 31723230 31723225 HAKKARIDE COP TOPLAMA ALANLARI YESIL ALANA DONUSTURULUYOR

Çukurca Belediye Başkanı ve Katı Atık Yönetim Birliği Başkanı Ensar Dündar, Hakkari Entegre Katı Atık Tesisi inşaatının yüzde 95’nin tamamlandığını ve kısa bir sürede açılışının yapılacağını söyledi. Tesisle ilin çöp sorununun çözüme kavuşturulacağını belirten Dündar şöyle konuştu:

Hakkari'de çöp toplama alanları yeşile bürünüyor - AA 20230720 31723230 31723228 HAKKARIDE COP TOPLAMA ALANLARI YESIL ALANA DONUSTURULUYOR

“Tesisimiz 30 yıl boyunca ilimize hizmet edecek. İlimize şimdiden hayırlı olsun. Projenin bu aşamaya gelmesinde emeği olan herkese teşekkür ederim. Çevrenin korunması noktasında herkesin görev ve sorumluluk üstlenmesi gerekiyor.”

Hakkari Katı Atık Birliği Müdürü Çevre Mühendisi Mesrur Demir de Çukurca kara yolundaki üzeri kapatılan çöp toplama alanında incelemede bulundu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkari’de çöp toplama alanları yeşile bürünüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir