Hakkari’de gözaltında darp edilen yurttaş serbest bırakıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari’de  gözaltında polis şiddetine maruz kalan Yalçın Kaval, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Hakkari’de 24 Mart günü iftar sonrası evine giden polisler tarafından gözaltına alınan ve polis şiddetine maruz kalan Yalçın Kaval, serbest bırakıldı. Emniyet ifadelerinin ardından bugün Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen Kaval, Adli Kontrol uygulanması ile Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hakimlik, talepleri kabul ederek Kaval’ı serbest bıraktı.

 

‘Kürtler sizin köleniz değildir’

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Hakkari Milletvekili Vezir Coşkun Parlak “Hakkari’de polis şiddetine uğramak için bir futbol maçına gitmek bile yeterli. Çocuğuyla birlikte maç izlemeye giden vatandaş ifade alma bahanesiyle karakolda işkenceye maruz kaldı. Hakkari Valiliği’ni uyarıyoruz: Hakkarililer, Kürtler sizin köleniz değildir, düşman hukuku uygulamaktan vazgeçin” dedi.

 

Baro: takipçisi olacağız

 

Hakkari Barosu yayınladığı yazılı basın açıklamasında, Hakkari merkez ve ilçelerinde son süreçlerde “Haksız ve hukuksuz ev aramalarının yanında işkenceye varan kötü muameleler” yaşandığını belirterek, “Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşme ve belgeler ile iç hukukta işkencenin tanımı yapılarak mutlak şekilde yasaklanmıştır. Çok net bir ifadeyle belirtiriz ki işkence ve kötü muamele insanlık onuruna aykırıdır ve kabul edilemez. Haklarındaki suçlama ne olursa olsun hiç kimseye, hiçbir şekilde ve hiçbir aşamada işkence yapılamaz ve kötü muamelede bulunulamaz. Söz konusu muamelede bulunan kolluk görevlileri hakkında derhal gerekli soruşturma yürütülmelidir. Yargı mercilerince, işkence, insanlık dışı ve kötü muamele ile şiddet içeren eylemlere karşı etkin ve ivedi bir şekilde soruşturmanın yürütülerek faillerin cezalandırılmasını talep ediyor, hukuki sürecin takipçisi olduğumuzu kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz” ifadelerine yer verdi. Kaynak: MA)

 

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkari’de gözaltında darp edilen yurttaş serbest bırakıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir