Hakkari’de kadınlar Amînî için alanlara çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP Hakkari Kadın Meclisi öncülüğünde İran’da “Ahlak polisleri” tarafından işkence ile katledilen Jina Mahsa Amînî için eylem gerçekleştirildi.  

İran’da “ahlak polisi” tarafından işkenceyle katledilen Jîna Mahsa Amini için Hakkari’de kadınlar sokağa çıktı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Kadın Meclisi, parti binası önünde açıklama ve oturma eylemi gerçekleştirdi. Eyleme, Hakkari ve Yüksekova Barış Anneleri Meclisi, Tevgera Jinên Azad (TJA), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Hakkari Şubesi’nin yanı sıra çok sayıda kadın katıldı.

“Kadınların zafere yürüdüğü yüzyılda, dikta rejimlerine boyun eğmeyeceğiz” pankartı taşınan açıklamada, Amini’nin fotoğraflarının bulunduğu dövizler ile kadınların kesilen saçlarının yapıştırıldığı ağaç dalı taşındı. 

Açıklamayı yapan HDP Merkez İlçe Eşbaşkanı Sinem Seven, “Şu iyi bilinsin ki, kadınlar başta olmak üzere ezilenlerin mücadelesi ve direnişi engellenemeyecek. Şu an dünyanın her yerinden alanlarda kadın mücadelesini büyüten ve İran’da direnen kadınlara ve bir kez daha selam olsun” ifadelerini kullandı. 

Açıklamanın ardından oturma eylemi yapıldı.  “Jin jiyan azadî” ve “Biji berxwedana jinan” sloganlarının atıldığı eylem, söylenen şarkılarla sona erdi. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkari’de kadınlar Amînî için alanlara çıktı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir