Hakkari’de kadınlar seslendi: ‘Jin Jiyan Azadi’ felsefesiyle yürüyoruz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

25 Kasım kapsamında Hakkari’de açıklama yapan kadınlar, “Jin jiyan azadî felsefesiyle yürüyoruz” diye seslendi. 

25 Kasım dolayısıyla Hakkari’de Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) İl binası önünde basın açıklaması düzenlendi. Açıklamaya HEDEP Milletvekili Öznur Bartın, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, Hakkari Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. Açıklamada kadınlar Kürtçe ve Türkçe yazılı, “Jı Tecawız û Havıldarbûna Zarokan Re Na”, “Hayatlarımızdan da mücadelemizden de Vazgeçmiyoruz“, “Zımanê me Rûmete me ye”, “Erkek vuruyor Devlet koruyor”, “Jı Jınên Gırtî Re Azadî” dövizleri açıldı. Açıklamayı kadınlar adına HDP Hakkari İl Eşbaşkanı Hümeyra Armut okudu. 

‘Kadın dayanışmasını yükseltme sözünü yineliyoruz’

Kadınlar olarak alanlarda, sokaklarda, meydanlarda erkek-devlet şiddetine karşı direnişle mücadele ile karşıladıklarını belirten Armut, ” ‘Jin jîyan azadî’ ile özgürlük haykırışımızı yeniliyoruz. Kadın özgürlük mücadelesinde dünyanın dört bir yanında yaşamını yitiren kadınları saygıyla özlemle anıyoruz. Yine ulus devletlerin savaş politikaları sonucunda, Afganistan’dan Rojhilat’a, Filistin’den Rojava’ya kadar gerçekleşen saldırılarda yaşamını yitiren kadınların, çocukların, halkların acısını yaşıyor, paylaşıyor, kadın dayanışmasını yükseltme sözünü yineliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Yargının kararlarını tanımıyoruz’

Kadına yönelik şiddet ve tacizin iktidarların politikalarıyla yaygınlaştığını dile getiren Armut, “İktidar gerek söylem ve politikaları ile, gerekse de uygulama ve pratikleriyle kadın düşmanı olduğunu birçok defa ortaya koymuştur. Çocuklara karşı işlenen ırkçı, dinci ve cinsiyetçi suçlarda, cezasızlık politikasını esas alarak çıkarılan ‘af yasaları’, ‘haksız tahrik’ indirimleri ile kadın katilleri ödüllendirilmiştir, ödüllendirilmeye de devam edilmektedir. Hakkâri’ de tecavüz edilip intihara sürüklenen 11 yaşındaki çocuğun katillerinin berat etmesi, bu korkunç toplum düşmanı ve cezasızlık politikasının sonucudur. Kadın ve toplum düşmanı yargının bu kararını tanımıyoruz” dedi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkari’de kadınlar seslendi: ‘Jin Jiyan Azadi’ felsefesiyle yürüyoruz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir