Horasan Öyküleri etkinliği yasaklanan Ayhan Erkmen: Yasaklayanlar gelseydi öykülerimizi dinleseydi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mezopotamya Kültür Merkezi’nin (MKM) 17 Haziran’da, İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde yapmayı planladığı “Horasan Öyküleri” etkinliği Fatih Kaymakamlığı tarafından gerekçe gösterilmeden yasaklandı.

Yasak kararını eleştiren MKM, “Etkinliğimize saatler kala getirilen bu yasak, aslında Kürt diline ve kültürüne getirilmiş bir yasaktır” açıklamasında bulundu.

Horasan Öyküleri etkinliği yasaklanan Ayhan Erkmen: Yasaklayanlar gelseydi öykülerimizi dinleseydi - WhatsApp Gorsel 2023 07 04 saat 14.44.29

Kürtçe öyküler üzerine uzun süredir çalışan Ayhan Erkmen, etkinlikte Horasan öyküleri anlatacaktı.

Fatih Kaymakamlığı’nın kararını “sanatçıya ve demokrasiye” saygısızlık olarak değerlendiren Erkmen, Horasan öyküleri etkinliğine getirilen yasağın ardından bir çok etkinliğin yasaklandığını anımsattı.

Erkmen, “İran Horasan öyküleri üzerine çalışıyorum bir süredir. 17 Haziran’da ‘Horasan Öyküler’i diye bir etkinliğimiz vardı. Ben öyküleri anlatacaktım sanatçı arkadaşım Haşim Ferhadi de onların stranlarını seslendirecekti. Fakat hiçbir gerekçe gösterilmeden etkinliğimiz Fatih Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. Bizim etkinliğimiz getiren yasak kararının ardından birçok etkinliğe yasak getirildi” ifadelerini kullandı.

Horasan Öyküleri etkinliği yasaklanan Ayhan Erkmen: Yasaklayanlar gelseydi öykülerimizi dinleseydi - WhatsApp Gorsel 2023 07 07 saat 19.22.40

Yasaklayanlar gelseydi öykülerimizi dinleseydi

“Yasak kararları hem sanatçılara karşı saygısızlık, hem de bu ülkenin demokrasisine ve geleceğine hizmet etmiyor” değerlendirmesinde bulunan Erkmen, “Biz Horasan öykülerini anlatacaktık, dileğim oydu ki yasaklayanlar gelseydi öykülerimizi dinleseydi; varsa bir yasaklanacak durum cezasını da kesseydiler ama etkinliği yasaklamasaydılar” dedi.

Hafızaya dair çalışanlara çağrı

Hafıza çalışmaları yapanlara seslene Erkmen, “Ricam odur ki, öykülere hafızaya dair çalışanlara lütfen duyduğunuz her şeyi kayıt altına alın. Son kuşak yaşlılarla yaşıyoruz, anlatacakları çok kıymetli. Onlar öldüğünde öyküler ölecek” diye konuştu.

Serhat News/Selda Manduz

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Horasan Öyküleri etkinliği yasaklanan Ayhan Erkmen: Yasaklayanlar gelseydi öykülerimizi dinleseydi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir