İsrail, Gazze’ye karadan, denizden ve havadan saldırdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail gazetesi Haaretz’in muhabiri Jack Khoury, İsrail’in Gazze’ye “karadan, denizden ve havadan” yaptığı saldırılarının görüntülerini paylaştı. 

İsrail, “Kara kuvvetleri bu akşam operasyonları genişletiyor” açıklamasının ardından Filistin’e internet ve telefon bağlantısını da kesti. Dünyayla bağlantısı kesilen Gazze’den ilk bombardıman görüntüleri gelmeye başladı. 

İsrail gazetesi Haaretz’in muhabiri Jack Khoury, Gazze içinden son görüntüleri paylaştı. Sanal medya hesabından görüntüleri paylaşan Khoury, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’daki Endonezya hastanesinde çalışan bir gazetecinin şu ifadelerine yer verdi: “Son birkaç saatte benzeri görülmemiş bir saldırı yaşandı; havadan, karadan ve denizden saldırılar oldu. Çok sayıda yaralı var ve sağlık ekipleri olay yerine ulaşamıyor, gazeteciler yayın yapmakta ve hücresel şebekeye ulaşmakta zorluk yaşıyor.”

İsrail BM Büyükelçisi’nden açıklama

İsrail’in BM Büyükelçisi Gilad Erdan, BM’de kabul edilen ateşkes kararına yanıt olarak, “Bugün, rezil bir gün olacaktır” dedi. Gilad “BM’nin zerre kadar bile meşruiyete sahip olmadığına hepimiz şahit olduk. BM, daha fazla zulmün sağlanmasına kararlıdır. Birleşmiş Milletler ailesine göre İsrail’in kendisini savunma hakkı yoktur.” ifadelerini kullandı. Erdan, Gazze hakkındaki istatistiklerin Hamas’tan geldiğini belirterek “Kararda sanki savaş kendiliğinden başlamış gibi Hamas’tan bir kez bile söz edilmiyor” diye belirtti. 

Erdan, “Şiddetin önlenmesiyle ilgilenen herkesin Hamas’a silahlarını bırakması, teslim olması ve tüm rehineleri geri vermesi çağrısında bulunması gerekiyor. Eğer bu gerçekleşirse savaş derhal sona erer. Bu, BM ve insanlık için karanlık bir gün. İsrail kendini savunacak ve Hamas’ın yeteneklerini ortadan kaldırmak ve rehineleri eve getirmek için yapılması gerekeni yapacaktır” dedi. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail, Gazze’ye karadan, denizden ve havadan saldırdı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. Avatar
    28 Ekim 2023, 11:56

    […] HAMAS, 7 Ekim’de bir gece ansızın hiç beklenmedik noktalardan İsrail kentlerine yaptığı saldırılarla dünyanın gündemine oturdu. Saldırı stratejisi elbette çok önemliydi. Mossad, İsrail Ordusu ve Savunma Kubbesi gibi en modern istihbarat ve savunma sistemlerine yakalanmadan stratejik noktalara yönelik saldırılar elbette HAMAS için büyük bir başarı ve moral motivasyonu sağlamıştır. […]

    Cevapla
  2. Avatar
    28 Ekim 2023, 15:50

    […] İsrail ordusunun kara operasyonu başlattığı Gazze’deki kaos büyüdü. Dünya ile bağlantısı kesilen kentte dün geceden bu yana yaşanan ölüm ve yıkımın boyutu bilinmiyor. […]

    Cevapla
  3. Avatar
    1 Kasım 2023, 10:33

    […] ordusundan bu sabah yapılan açıklamada, Gazze‘de dokuz askerin öldüğü belirtildi. Husilerin İHA ve füzeli saldırısı sonrası […]

    Cevapla