İsrail ordusu Gazze’de çocuk hastanesini vurdu: Ölü ve yaralılar var

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusunun Şifa Hastanesi ve ambulans konvoyuna saldırısının ardından bugün de Gazze’deki Nasr Çocuk Hastanesi‘nin girişini bombaladığı, saldırıda ölü ve yaralıların olduğu açıklandı.

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi’nin batısında bulunan Nasr Çocuk Hastanesi‘nin girişini bombaladığı bildirildi. Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre, çocuk hastanesinin girişini hedef alan saldırıda hayatını kaybeden ve yaralananların olduğu açıklandı.

Al Jazeera de konuya ilişkin haberinde İsrail’in çocuk hastanesinin önündeki yerinden edilmiş kişileri hedef aldığını, bombalı saldırıda ölen ve yaralananların olduğunu aktardı. Hamas’a bağlı El Aksa TV kanalı da İsrail ordusunun hastanenin girişini hedef aldığını kaydetti. Filistin yerel basınına yansıyan haberlerde, saldırı sonucu çok sayıda sivilin öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

‘Balıkçı tekneleri hedef alındı, teknelerde yangın çıktı’

Savaş uçaklarının aynı zamanda yoğun nüfuslu Es Sabra Mahallesi’nin merkezindeki bir camiyi ve Refah kentinin doğusunda birçok mahalleye su sağlayan bir su deposunu bombaladığı kaydedildi. Görgü tanıkları da İsrail ordusunun Refah’ta deniz kıyısındaki balıkçı teknelerini hedef aldığı ve Filistinlilere ait teknelerde yangın çıktığını belirtti.

İsrail ordusu, Gazze Şehri’nde kalan halkın tek elektrik kaynağı olan güneş panellerini ve Gazze’deki El Vefa Hastanesinin ana elektrik jeneratörünü de hedef alarak hizmet dışı bıraktı.

İsrail ordusu, dün de Şifa Hastanesi’nin girişini ve ambulans konvoylarını hedef almış, saldırıyı üstlenerek ambulansları Hamas mensuplarının kullandığını iddia etmişti

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail ordusu Gazze’de çocuk hastanesini vurdu: Ölü ve yaralılar var

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Avatar
    6 Kasım 2023, 11:28

    […] İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, abluka altındaki Gazze Şeridi’ni ikiye böldüklerini ve Gazze kentini tamamen kuşattıklarını söyledi. […]

    Cevapla
  2. Avatar
    7 Kasım 2023, 09:38

    […] Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Gazze’de 4 bin 104’ü çocuk, 2 bin 641’i kadın olmak üzere 10 bin 22 kişinin hayatını […]

    Cevapla