KESK Van: Seçimlerde elimizden geleni yapacağız

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KESK Van Şubesi, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler kapsamında yaşanacak olumsuzluklar karşısında ellerinin geleni yapacaklarını ve kanuna aykırı hareket edenler hakkında şikayette bulunacaklarını vurguladı.

KESK Van Şubesi, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi sandık başkanları ve üyelerinin belirlenmesine yönelik daha önceki seçimlerde yaşanan bazı olumsuzluklara dair açıklama yaptı. Açıklamayı Eğitim-Sen Van Şubesi Başkanı Murat Atabay okudu. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seyyar sandık kurullarının oluşumu ile görev ve yetkilerini gösterdiğini ifade eden Atabay,  ‘Seyyar sandık’ noktasında 135-2 sayılı genelgesinin dördüncü maddesinde yer alan kurala dikkat çekti. Atabay, “Sendikalarımıza gelen şikayetlerde genelgede istenen tüm kamu çalışanlarının isimlerinin seçim kuruluna bildirilmesi işleminin kanuna uygun yapılmadığı, listelerin kimi kurum amirleri, mülki amirler tarafından elenerek seçim kuruluna gönderildiği belirtilmiştir” dedi.

KESK Van: Seçimlerde elimizden geleni yapacağız - egitim sen van subesi 1

‘Usulsüzlüklere karşı elimizden geleni yapacağız’

Ayrıca yaptıkları incelemeler ve araştırmalarda da bu durumun önceki seçimlerde tekrarlandığını ifade eden Atabay, “Özellikle son seçimlerde sendikalarımıza üye, kamu çalışanlarına sandıklarda çok az görev veriliyor olması ve görevlerin büyük çoğunluğunu belli bir sendikanın üyelerine verilmiş olması da bu seçimlerde aynı usulsüzlüklerin yaşanacağı endişesi oluşturmaktadır. 657 sayılı devlet memurları kanununun 7. maddesinde ‘devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar. Herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararına
veya zararına hedef tutan bir davranışta bulunamazlar’ denilmektedir. Bu bağlamda seçim sürecinin şeffaf bir şekilde yürütülmesi, yurttaşların özgür iradelerinin sandıklara yansıtılması, seçimlerde usulsüzlük yaşandığı şüphesinin oluşmaması için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğimiz bilinmelidir” diye belirtti.

Atabay, Van Valiliği’nin seçim kurulu tarafından istenen tüm kamu çalışanları listesini eksiksiz bir şekilde seçim kuruluna gönderip-göndermediğinin ve kura ile sandık görevlilerinin belirlenip-belirlenmediğinin takipçisi de olacaklarının altını çizdi. Kanunların aksine davrananlar hakkında gerekli işlemleri yapacaklarını söyleyen Atabay, “Bir siyasi parti ve zümrenin çıkarına çalışma ve seçimlere müdahale etme gerekçeleriyle gerekli şikayetleri yapacağımızı ve tüm hukuki yolları kullanacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz” dedi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
KESK Van: Seçimlerde elimizden geleni yapacağız

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir