KESK Van’dan ‘istismara’ tepki: Bu karanlıkla mücadele etmeliyiz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızını “evlendirmesine” tepki gösteren KESK Van Şubeler Platformu, “Ülkenin gerçeği yüzümüze tokat gibi çarptı. Bu karanlıkla mücadele etmek zorundayız” dedi. 

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızını “imam nikahı” adı altında müridi Kadir İstekli ile evlendirerek, tecavüze uğramasına neden olmasının açığa çıkmasının ardından tepkiler dinmiyor. Yapılan açıklamalarla hem tecavüzde bulunan hem de göz yumanlara tepki gösterilirken, çocuğa karşı suçlarla gündemden düşmeyen tarikat ve cemaatlerin de kapatılması istendi. 

KESK Van’dan ‘istismara’ tepki: Bu karanlıkla mücadele etmeliyiz - WhatsApp Image 2022 12 09 at 17.14.40

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Van Şubeler Platformu, Aydın Perihan AVM önünde açıklama yaptı. Basın açıklamasını Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Van Kadın Sekreteri Funda Demir Bozkurt okudu.

‘Bir çocuk ailesinin onayıyla istismara maruz bırakıldı’

Bir çocuğun “ailesinin onayıyla” istismara maruz bırakıldığına dikkat çeken Bozkurt, “Adları taciz, tecavüz ve katliamlarla anılan cemaat, tarikat ve dini vakıflar, bir kez daha bir çocuğun çaresizliğe mahkûm edilmesine, yıllarca istismara maruz kalmasına yol açmasıyla karşımıza çıkmıştır. Öte yandan söz konusu skandal, artık neredeyse her gün bir yenisiyle karşılaştığımız kadına ve çocuğa yönelik şiddet ve istismarın korkunç boyutunu gözler önüne sermektedir” diye konuştu.

‘Vakıf Milli Eğitim ile işbirliği içindedir’

Hiranur Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın iş birliği içinde olduğunu hatırlatan Bozkurt, vakfın Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği ile yürüttüğü eğitim projelerini bildiğine dikkat çekti. Bozkurt şunları ifade etti:

KESK Van’dan ‘istismara’ tepki: Bu karanlıkla mücadele etmeliyiz - WhatsApp Image 2022 12 09 at 17.14.20

Bu zihniyetin kadınlara ve özellikle kız çocuklarına reva gördüğü yaşam tarzı ise eğitim sisteminden ve toplumsal hayattan dışlayarak, kadını, yok sayıldığı bir yaşama hapsetmektir. Özellikle kız çocukları, çocuk işçiliğine, ev içi emek sömürüsüne, yoksulluğa, şiddete, istismara ve ayrımcılığa daha fazla maruz kalmaktadır. Siyasi iktidarın sorunu çözmek yerine katmerleştiren politikaları ise süreci giderek ağırlaştırmaktadır. Öyle ki iktidar çocuk evliliklerinin yolunu açan, şiddet ve istismar faillerinin elini kolaylaştırıp cesaretlendiren yasal düzenlemelerle, kız çocuklarını eğitimden, toplumsal hayattan koparıp güçsüzleştiren, geleneksel ataerkil rollere hapseden politikaları meşrulaştırmaktadır” diye vurguladı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
KESK Van’dan ‘istismara’ tepki: Bu karanlıkla mücadele etmeliyiz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir