Kış mevsiminde sokak hayvanlarına düşen pay: Çöplük

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da belediyelerdeki hayvan barınaklarının ve rehabilitasyon merkezlerinin eksikliğinden kaynaklı binlerce hayvan sokaklarda sahipsiz kalıyor. ‘Gezgin TOMİ Dostları’ kış mevsiminin gelmesiyle yiyecek bulamayan hayvanlara her hafta sonu mama ve yiyecek götürerek hayvanları besliyor.

Van’da kayyım belediyelerinin hayvan barınakları ve rehabilitasyon merkezlerinin yetersizliğinden kaynaklı yüzlerce sokak hayvanı özellikle kış mevsiminin gelmesiyle besin bulamadığından kaynaklı aç kalıyor. Aç kalan hayvanlar ise saldırganlaşıyor. Son zamanlarda Bitlis’te Mustafa Erçetin (9) isimli çocuğun köpek ısırmasıyla kuduz olması ve yaşamını yitirmesi sonucu sokak köpeklerine karşı kamuoyu tepkisi oluşmuştu. Konya’da da Belediye’ye bağlı rehabilitasyon merkezindeki memurlar tarafından hayvanların, rehabilitasyon işlemlerinin halledilip sokağa bırakılması gerekirken gündeme katliam ve kötü muamele ile gelmişti.

Kış mevsiminde sokak hayvanlarına düşen pay: Çöplük - hayvanlarkoruma 4

Minik Çocuklarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine bağlı ‘Gezgin TOMİ dostları’ isimli hayvan severlerden oluşan bir gurup Van’da her hafta sonu Özalp ilçesi yolu üzerinde çöplüklerde bulunan sokak köpeklerine mama ve et götürerek burada besleme yapıyor.

Kış mevsiminde sokak hayvanlarına düşen pay: Çöplük - hayvanlarkoruma 5

‘Bir su ve kap kapılarımıza koymamız yeterli’

Gezgin TOMİ ekibinden Sümeyye Namlı, sokaklarda bulunan hayvanları beslediklerini ve sokak hayvanlarının aç sebebinin saldırgan olduklarını belirtiyor. Namlı çalışmalarından şu şekilde söz ediyor: “Sokak hayvanlarını besleyerek düzenlerini oluşturuyoruz. Toplum sokak hayvanlarına karşı sorumluluklarımızı yerine getirebilirsek onlarda bize karşı saldırgan olmazlar. Sokak hayvanları sevgi ve ilgiye muhtaç canlılardır. İlla ki mama vermek zorunda değiliz. Kendi evimizde ki atık yemekleri de verebiliriz. Sadece bir kap su, bir kap yemek bırakır isek kapılarımıza sokak hayvanları da aç kalmaz.”

Kış mevsiminde sokak hayvanlarına düşen pay: Çöplük - hayvanlarkoruma 1
Sümeyye Namlı

‘Mamalarda ki fiyat artışları büyük problem oldu’

Genelde hasta olan hayvanlara denk geldiklerinde tedavi edilmeleri için müdahale ettiklerini söyleyen Namlı, “Belediye ekipleri veya başka dernekler ile iletişime geçip şehir dışına göndermiş olduğumuz hayvanlarda oluyor. Belediyelerin hayvanları koruma ve besleme yönünde yeterli olduğunu düşünmüyorum. Mamaların fiyat artışından kaynaklı da hayvan severler için bu büyük bir problem haline geldi” diyor.

Kış mevsiminde sokak hayvanlarına düşen pay: Çöplük - hayvanlarkoruma 6

Serhat News

VİDEO-MONTAJ: Şehriban Abi

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kış mevsiminde sokak hayvanlarına düşen pay: Çöplük

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir