Kış turizminin kalbi Palandöken yeni sezona hazırlanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayak merkezinde yaz ayı boyunca devam eden kış sezonu hazırlıkları kapsamında Erzurum Palandöken tesisinde, telesiyej, gondol, teleferik, pist, suni karlama sistemi ve pist güvenliği gibi birçok alanda çalışma yapılarak yeni sezona hazırlandı.

Turistlere kayak garantisi veren Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Palandöken’de, yeni sezonda binlerce yerli ve yabancı kayakseverin ağırlanması için hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldi. Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve özel sektörün yatırımlarıyla “Kış turizminin parlayan kenti” olarak adından söz ettiren Erzurum, Palandöken Kayak Merkezi ile yeni sezonda da kayak tutkunlarına ev sahipliği yapacak.

Kış turizminin kalbi Palandöken yeni sezona hazırlanıyor - AA 20230922 32214042 32214040 TURISTLERE KAYAK GARANTISI VEREN PALANDOKEN YENI SEZONA HAZIRLANIYOR

Erzurum Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Ejder3200 AŞ ekipleri, yaz ayı boyunca devam eden kış sezonu hazırlıkları kapsamında tesis, telesiyej, gondol, teleferik, pist, suni karlama sistemi, pist güvenliği gibi birçok alanda çalışmalar yaptı. Bu sezon kar üzerinde bisiklet tutkunlarının kullanması için “Snow Downhill” pistleri de güncellenerek yeni sezona hazırlandı. Kayakseverlere 87 kilometre kayak olanağı sağlayan Palandöken’de, “kayak garantisi” veriliyor.

‘Bu sezon ‘aile kayak merkezi’ vurgusu yapılacak’

Ejder3200 AŞ Genel Müdürü Selim Bağrıyanık, AA muhabirine, Palandöken Kayak Merkezi’nde 2023-2024 kış sezonu hazırlıklarının tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi. Palandöken’in uluslararası bilinilirliğinin her geçen yıl arttığını vurgulayan Bağrıyanık, “Bu sene özelinde Palandöken, daha çok aile kayak merkezi vurgusu ile hareket edecek. Çocuklara özel kamp programları, çocukların aileleri tarafından emanet edilebileceği güvenli lokasyonlar oluşturduk” dedi.

Kış turizminin kalbi Palandöken yeni sezona hazırlanıyor - AA 20230922 32214042 32214038 TURISTLERE KAYAK GARANTISI VEREN PALANDOKEN YENI SEZONA HAZIRLANIYOR

‘150 günün üzerinde kayak yapılabiliyor’

Palandöken Kayak Merkezi’nde 150 güne uzayan sezonun önemini vurgulayan Bağrıyanık, şunları kaydetti: “Bu rakam aslında bu sene ilave ettiğimiz suni kar hatları ile beraber çok daha geniş, çok daha fazla pistlerle 150 gün hedefini yakalamak istiyoruz. Aralık ayının ilk haftası itibarıyla kayak sezonunu açmış oluyoruz. Tabi bu sene meteorolojik veriler biraz daha erken gelmesini umut ettiriyor. Umuyorum ki Palandöken’in geçmiş yıllardaki tecrübesi, rakımı ve dağların konumu, nemin az olması, suni karlama ve operasyon kabiliyetimiz ile aralık ayının ilk haftasında yine sezonu açarız.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kış turizminin kalbi Palandöken yeni sezona hazırlanıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    25 Kasım 2023, 12:07

    […] 29 Kasım’da başlayacağı Palandöken‘de, misafirlere kayak, snowboard ve kızak keyfinin yanı sıra buz duvarı, yamaç […]

    Cevapla