Mithat Sancar: HDP varlığını sürdürerek Yeşil Sol Partiye geçecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mithat Sancar, HDP’nin kurumsal varlığını devam ettirecek şekilde birikimini Yeşil Sol Partiye aktarmanın yöntemlerini tartışacaklarını söyledi.

HDP Parti Meclisi (PM), konferans kongre süreçlerini değerlendirmek için toplandı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, ana gündemlerinin HDP’nin olağanüstü kongresi olduğunu belirterek, HDP’nin kurumsal varlığını devam ettirecek şekilde birikimini Yeşil Sol Partiye aktarmanın yöntemlerini tartışacaklarını söyledi.

Sancar, seçimlerden sonra söz verdiklerini gibi değerlendirme, muhasebe, eleştiri ve öz eleştiri sürecini en yaygın biçimiyle yürütmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Bu sürecin devam ettiğini, bunun sonunda konferanslar ve kongreler toplanacağını belirten Sancar, “HDP olarak bizler varlığımızı koruyacağız ama birikimimizi aktardığımız Yeşil Sol Partiyi hem toplumsal mücadelenin bütün alanlarında hem de parlamentoda en etkili güç haline getirmek için elimizden gelen bütün çabayı harcayacağız” dedi.

“Ana gündemimiz olağanüstü kongre kararı”

Bu fikriyatı kendilerinden önceki partilerden ve mücadeleden aldıklarını belirten Sancar, “Bu birikimi geçmişin bedellerle yüklü güçlü mücadelesinden aldık. Şimdi bunu Yeşil Sol Partide devam ettirecek yöntemleri de hep birlikte tartışacağız. Ana gündemimiz HDP’nin olağanüstü kongre kararı alması olacaktır. Bu tartışmalardan sonra HDP kurumsal varlığını devam ettirecek şekilde birikimini Yeşil Sol’a aktarmanın yöntemlerini tartışacaktır” diye konuştu.

“Tarihi bir toplantı”

PM toplantısını “Tarihi bir toplantı” olarak niteleyen Sancar, “PM, çok önemli bir görev ve sorumlulukla karşı karşıyadır. Bütün bunları sonuç alıcı bir biçimde masaya yatıracağız, hep birlikte tartışacağız. Hedefimiz topluma dayatılan çaresizlik ve teslimiyet seçeneklerini boşa çıkaracak yöntemler geliştirmek ve mücadeleyi büyütmektir” ifadelerini kullandı.

“İstediğimiz sonuçları alamasak da buradayız”

Bu hafta esasa ilişkin savunmaların sürdüğü Kobani davası ve HDP’ye yönelik kapatma davasına da değinen Sancar, şunları dile getirdi:

“Orada yargılanan arkadaşlarımıza isnat edilen suçlamalara bakıldığında, amacın hiç de hukuksal bir süreç yürütmek olmadığını açıkça görebilirsiniz. IŞİD zihniyetinin ve yenilgisinin intikamı bu dava ile alınmak isteniyor. IŞİD’e karşı direnişin hesabı sorulmak isteniyor. O dönem IŞİD’in bölgede yayılmasını durduran direniş ile demokratik siyaset alanında yeni dönemin barış huzur, demokrasi ve özgürlük temelinde kurulması temelindeki çabalar suçlanıyor. Seçim süreci HDP’ye yönelik her türlü kuşatmanın yürütüldüğü bir oyunlar ve operasyonlar bütünü olarak gerçekleşti. Kapatma davası HDP’yi ve demokratik siyaseti tasfiye etmenin bir aracıydı, bir hamlesiydi. Aynı zamanda seçimlerde halkı seçeneksiz bırakma planlarının bir parçasıydı. Seçimlerde istediğimiz sonuçları alamasak da buradayız. Parlamentoda üçüncü büyük partiyiz. Bütün engellemelere, hilelere ve manipülasyonlara rağmen bir güç olarak büyüme imkanlarını halkımız bizlerden esirgemedi.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mithat Sancar: HDP varlığını sürdürerek Yeşil Sol Partiye geçecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir