Oktay Candemir yazdı: Van’ın sefiri kim olacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hayaldi, gerçek oldu! AKP, Van’da Dışişleri Bakanlığı İl Temsilciliği açacağını duyurdu. Duyuru için AKP Milletvekilleri Burhan Kayatürk ve Kayhan Türkmenoğlu arasında çıkan “Önce ben söyleyeceğim!” münakaşasını beş dakika daha erken davranan Türkmenoğlu kazandı. Kayatürk’e ise ‘Müjde müjde size, Parizyen’den müjde size’ demek kaldı.

Olan bizim tarihi Tekel binasına olacak. Burhan Kayatürk, Dışişleri İl temsilciliğini de bu binada açacaklarını söyledi. Tarihi TEKEL binası, 2016 yılında Van Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nca tescillenerek koruma altına alınmıştı. Buna rağmen orayı ne hâle getireceklerini önümüzdeki günlerde göreceğiz. İki yıl önce de buranın turizm merkezi yapılacağını söylemişlerdi. 2021 yılında bu projenin 18 ayda bitirileceği bizzat İl Kültür Turizm Müdürü tarafından belirtilmiş ancak sonrasında her ne olduysa çivi bile çakılmadı.

Türkiye’de Dışişleri İl Temsilciliklerinin bulunduğu sadece 6 il var. Antalya, Diyarbakır, Edirne, Antep, Hatay, İstanbul ve İzmir’in ardından Van 7’nci il olacak.

Dışişleri İl Temsilciliklerinin görevi mevzuatta şöyle tanımlanıyor: Türkiye Cumhuriyeti’nin menfaatlerini korumak ve geliştirmek, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ve uyrukluğunu taşıyan tüzel kişilere yönelik konsolosluk işlemlerini yürütmek ve konsolosluk himayesi sağlamak. Yabancılara yönelik vize işlemlerini yürütmek ve vize ita etmek.

Hepimizin yurdu terk etmesini istiyorlar

Belli ki hepimizin yurdu terk etmesini istiyorlar ve bu yüzden acele ediyorlar. İçinde AB departmanı da olacakmış! Yıllardır ne AB, ne AİHM kararlarını takmayanların, onlara sırt dönenlerin şimdi AB hassasiyeti ile davranmaları gözlerimizi yaşartıyor.

‘Hayırlı olsun!’ demek isterdim ama maalesef hayırlı olmayacak.

Sorsan; “İşte bunlar böyledir, memlekete hizmet istemiyorlar, yaptığımız hizmetleri de karalıyorlar.’ derler.

Birkaç tane İranlı turistten bile rahatsız olan bu zihniyetin bu manada yapacakları hiçbir iş hayırlı olmaz.
Dışişleri İl temsilciliği açacaklar madem; Peki, burayı nasıl ‘Yürütecek’ler?

Öncellikle TEKEL binasının dört bir yanına girecekler; altını, sağını, solunu oyacaklar. Oraya küçük çapta işletmeler açılacak ve bunlar yandaşlara verilecek.

Koskoca Dışişleri İl Temsilciliğinde kim çalışacak? Tabi ki bunların akrabaları. En az 30 kişiyi burada işe alacaklar ve bunların çoğu da Abdulhalat Arvas’ın yakınları olacak. Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı, müdür, müdür yardımcısı, koordinatör falan diye herkese bir ünvan da verilir. Sınava falan gerek yok zaten, alımları da İş-Kur üzerinden iltimas ile yaparlar!

Hâliyle buraya bir sefir atanması hâsıl olduğundan muhtemelen Burhan Kayatürk ya Kayhan Türkmenoğlu, Van Sefiri ilan edilecek. Ama ben olsam Suudi Arabistan’da lisans eğitimi almış Abdullah Aras’a veririm. Seçimden önce yaptığı çıkışlarla bunu sonuna kadar hak ediyor. Ama üzgünüm, Kayatürk ve Türkmenoğlu var iken Abdullah Aras beye bu işi vereceklerini sanmıyorum!

Diğer önerim İrfan Kartal olur. Hatırlarsınız bir oturumda HDP’lilere dönerek, “Mecbursız, dinleyacağsız. Kürt sorunu yoktur, terör sorunu var” demişti. İrfan Kartal, hayatı boyunca ilk defa orada bir çıkış yapmak istedi en sonunda meclisten tamamen çıkış yaptı.

‘Mecbursız, dinleyacağsız’ çıkışından sonra vekil yapılmaması herkesi derinden üzdüğü için kendisine burada yeni bir şans verilebilir. Böylece gelen tüm yabancı uyruklu kişiler onu dinlemek zorunda kalır ve ülkemizin güzelliklerini daha yakından görme şansına sahip olurlar. En azından ‘Ülkemiz’ hakkındaki ön yargıları kırmış oluruz, fena mı?

Aa nerdeyse unutacaktım: Gülşen Orhan var, O da iyi ‘yürütür’!

Bunlar ‘Hayaldi, gerçek oldu!’ diye geldiler ama gerçek olabilecek her şeyi birer hayale çevirdiler.
21 yılda gelinen sonuç: sıfır sıfır elde var sıfır.

Serhat News

Tepki Ver | mutlu3
3
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Oktay Candemir yazdı: Van’ın sefiri kim olacak?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir