Putin’den ayaklanmaya karşı açıklama: Eylemlerimiz çok sert olacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, paralı asker grubu Wagner’in başlattığı silahlı ayaklanmaya dair yaptığı ilk açıklamada, “Eylemlerimiz çok sert olacak; Rus ordusu gereken emirleri aldı” dedi. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus paralı özel güvenlik şirketi Wagner’in kurucusu Yevgeny Prigojin’in, Rusya Savunma Bakanlığı’na yönelik “silahlı ayaklanma” çağrılarına ilişkin açıklama yaptı. Putin, sert eylemlerde bulunacaklarını aktardı.

‘Rusya’yı bölmeye izin vermeyeceğiz’

İsyan girişiminde bulunan bütün suçluların kaçınılmaz olarak cezalandırılacağına vurgu yapan Putin, “Rusya’yı tekrar bölmeye izin vermeyeceğiz. Halkımızı koruyacağız” dedi. Wagner’in adımlarını “toplumu bölme girişimi” ve “halkın sırtından vurulması” olarak nitelendiren Putin, “Rusya vatandaşlarına, askerlerine, güvenlik güçlerine ve yalan ve tehditlerle silahlı isyan yoluna itilenlere sesleniyorum. Halkımızın geleceği belirleniyor ve tüm güçlerin birleşmesi gerekiyor. Her türlü kavgayı bir kenara atmak lazım” diye konuştu.

‘İhanettir’

Putin açıklamasında devamla şu ifadeleri kullandı: “Özel askeri harekat bölgesinde savaşan Wagner savaşçıları birer kahraman. İsyan başlatanlar onlara ihanet etmiş oldu. Karşılaştığımız ihanettir. Fahiş hırslar ve kişisel çıkarlar, ülke ve halka yönelik ihanete yol açtı. Her türlü fitne, ölümcül tehdittir. Eylemlerimiz çok sert olacak. Rusya ordusu, silahlı isyan organize edenleri etkisiz hale getirmek için gereken emirleri aldı. İsyan girişiminden sorumlu olan herkes kaçınılmaz olarak cezasını çekecek, yasalar ve halk karşısında cevap verecek. Her türlü sınavın üstesinden geleceğiz ve daha da güçlü olacağız. “

Serhat News 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Putin’den ayaklanmaya karşı açıklama: Eylemlerimiz çok sert olacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir