Şehir ittifakı adayı Kılıç basınla buluştu: İpekyolu’nda 103 bin seçmen oy kullanmadı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şehir ittifakı Van İpekyolu adayı Yılmaz Kılıç, ilçede 235 seçmenin olduğuna dikkat çekerek, bu seçmenlerden 103 bininin oy kullanmadığına dikkat çekti. Kılıç, kapı kapı dolaştıklarını da belirterek, belediyeyi farkla kazanacaklarını dile getirdi.

Van’da Saadet ve Gelecek Partilerinin ortak adayı olan İpekyolu Belediye Başkan adayı Yılmaz Kılıç kahvaltıda basınla buluştu. İttifakın ortak adayı Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özay İlhan’ında katıldığı toplantıda söz alan Özay İlhan, 24 gün sonra yerel seçimlerin olacağını belirterek Saadet Partisi ve Gelecek Partisi olarak şehir ittifakı olarak seçimlere girdiklerini dile getirdi. İlhan, duyarlılıktan dolayı gazetecilere de teşekkür etti.

İlhan’dan sonra konuşan Yılmaz Kılıç, Van’a yeni bir alternatif yaratmak için bir araya geldiklerini söyledi. Van’ın 25 yıldır siyah ile beyaz arasında kalarak halkın alternatifsiz kaldığını belirten Kılıç, halka alternatif olmak için aday olduklarını kaydetti. Halkın önüne plan ve projelerle çıktıklarını da vurgulayan Kılıç, “Bizim seçim sloganlarımızda da dediğimiz gibi halka, ‘bu şehrin sahibi sensin’ diyoruz. Bu şehirde başka sahip aramayacağız. Bu şehrin sahibi bu halktır ve bu seçim halkın seçimi ve halkın geleceği seçimidir. Bu seçimde şehrin 5 yılını düşünerek oy kullanmaya gitmeliyiz,” dedi.

Şehir ittifakı adayı Kılıç basınla buluştu: İpekyolu'nda 103 bin seçmen oy kullanmadı - WhatsApp Image 2024 03 07 at 11.30.06

‘Bu kenti kendimize dert ettik’

Van’ın yıllardır değişmediğine de dikkat çeken Kılıç, “Bu şehir yıllardır hiç değişmedi. Sokakları bile yıllardır aynı. Hiçbir değişim ve hizmet yapılmıyor. Yanı başımızda bulunan Erzurum bizi çok geçti. Bizde ise hiçbir değişim olmadı. Biz yılladır sorunları dile getirip kenti kendimize dert ediyoruz. Bu kentin geleceği çoluk çocuğumuzun kaderidir. Artık herkes bu kent için ne yapacağını düşünmelidir. Bu gazetecinin, esnafın derdidir. Bu seçim 5 yılda bir oluyor. Bu seçimi aklımız ve vicdanımıza göre yapmalıyız,” diye konuştu.

‘Bu kentte hayalleri bile bize yasakladılar’

Türkiye’deki birçok kenti örnek gösteren Kılıç, bazı kentlerde 50 yıl önce yapılan projelerin Van için halen hayal olarak görüldüğünü kaydetti. Artık hayal bile kuramadıklarını aktaran Kılıç şunlara dikkat çekti: “Bize hayal kurmak bile yasaklandı. Biz bu kaderi değiştirmek için geliyoruz. Başa gelirsek bu kenti gazetecilerle, halkla birlikte yöneteceğiz.”

Cumhuriyet Caddesi trafiğe kısmen kapatılacak

Cumhuriyet Caddesi’nin kısmen trafiğe kapatarak tramvayı hattı geçireceklerini dile getiren Kılıç, “Tramvay hattı bu kent için hayal olmamalı. Biz bunu kesinlikle yapacağız. Bizden geride olan birçok kentte yapılmıştır,” dedi.

Erek Dağı eteklerini imara açıp kenti daha güvenli bir alana taşıyacaklarını da dile getiren Kılıç, “Kenti yandaşa, çıkarcıya değil bütün halkın çıkarına olacak şekilde açacağız,” dedi. Kılıç, ilk işlerinin belediye binasını doğu caddesine taşımak olduğunu vurguladı. “İpekyolu ilçesine bir devlet hastanesi getireceğiz. Bunun yanına bir ticaret merkezi kuracağız. Yani kente nefes aldırıp modern bir kent kuracağız,” ifadelerini kullandı.

‘Kırsala hizmet götüreceğiz’

Konuşmasında kırsal kesimlere de dikkat çeken Kılıç, kırsal mahallelerin isimlerini Kürtçe ve Türkçe anarak, “Ben bu kentte 28 yıldır bilfiil insanların içindeyim. Kentin her sokağını, ailesini, aşiretini, kanaat önderini tanırım. Bununla birlikte sorunları da net biliyorum. Burada tarım ve hayvancılıktan turizme kadar kalıcı hizmetler getireceğiz. Erçek Havzası’nda muazzam projeler üreteceğiz. Hayvancılığı destekleyerek yeniden canlandıracağız,” dedi.

İpekyolu’nda 103 bin seçmen oy kullanmadı

235 bin seçmeni olan İpekyolu’nda 103 bin seçmenin oy kullanmadığını vurgulayan Kılıç, her kesime dokunduklarını belirterek İpekyolu’nu farkla kazanacaklarını söyledi.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şehir ittifakı adayı Kılıç basınla buluştu: İpekyolu’nda 103 bin seçmen oy kullanmadı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir