Serhat kar etkisinde: Çok sayıda köy ve mezra yolu kapandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Serhat bölgesinde iki gündür etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle birçok kentte yollar ulaşıma kapandı, araç sürücüleri ve yolcular yollarda mahsur kaldı. Bazı merkezlerde eğitime ara verildi.

Serhat bölgesinde iki gündür etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle birçok kentte, yüzlerce köy, mahalle ve mezranın yolu ulaşıma kapandı. Kent merkezleri ve ilçeler arasındaki yollarda ulaşım güçlükle sağlanıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün kar yağışının şiddetlenerek devam edeceği uyarısında bulunması üzerine bazı kentlerde eğitime ara verildi. 

Kar kalınlığı 15 cm ulaştı

Kar yağışının etkili olduğu merkezlerden Van’a bağlı ilçelerden Başkale’de 22, Çatak’ta 16, Erciş’te 23, Gürpınar’da 68, Çaldıran’da 13 olmak üzere toplam 142 mahallenin yolu kapandı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok uçak seferi de iptal edildi. Hava sıcaklığının dün gece eksi 3’e kadar düştüğü kent merkezinde sabah saatlerinde etkisini arttıran kar yağışı yüksek kesimlerde 15 santimetreye kadar ulaştı. 

Kars’ta da dün geceden beridir devam eden kar yağışı nedeniyle çok sayıda köy ve mezranın yolu ulaşıma kapandı. Yağış nedeniyle Kars-Digor ile Digor-Iğdır karayolunda ulaşım buzlanma nedeniyle güçlükle sağlanıyor.  

Araçlar yolda kaldı

Hakkari kent merkezi ve ilçelerinde de kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Birçok köy ve mezra yolunun kapandığı kentte, özellikle Haruna Geçidi’nde etkili olan kar yağışı nedeniyle yüzlerce araç yolda mahsur kaldı.  

6 ilçede eğitime ara verildi 

Yoğun kar yağışının etkili olduğu Erzurum’da da, Valilik yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Aşkale, Karayazı, Tortum, İd, Çat ve Tekman ilçelerindeki okullarda eğitime bir günlük ara verme kararı aldı. Yağış nedeniyle Erzurum-Çat- Bingöl ve Bingöl ile Erzurum-Tekman karayolları ulaşıma kapanırken, karayolları ekiplerinin çalışmaları ise devam ediyor. 

Termometre eksi 7’yi gösterdi

Yağış nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı kentlerin başında ise Bitlis ve ilçeleri geliyor. Yaklaşık iki gündür devam eden sağanak yağmur, akşam saatlerinde yerini yoğun kar yağışına bıraktı. Gece saatlerinde Bitlis ve Tatvan’da sıcaklıklar eksi 7 dereceye kadar düştü. Kar yağışının devam ettiği kentte, özellikle Rehwa’da sürücüler güçlükle ilerliyor. Yine Muş ve ilçelerinde de kar yağışı aralıksız devam ederken, çok sayıda köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı. 

Yollar göle döndü, mahsur kalan 3 çoban ve 3 bin koyun kurtarıldı

Ağrı ve ilçelerinde kar ve karla karışık yağmur etkili olmaya devam ediyor. Dün geceden beridir devam eden şiddetli yağmur dolayısıyla kent merkezindeki sokakları adeta göle çevirirken, yaya ve sürücüler zor anlar yaşadı. Kar yağışı nedeniyle Ağrı merkeze bağlı Dede Mexsût köyündeki merada mahsur kalan 3 çoban ve 3 bin koyun kurtarıldı. 

60’tan fazla köy ve mezra yolu kapandı

Ardahan ve ilçelerinde ise iki gündür devam eden kar yağışı nedeniyle 60’tan fazla köy ve mezra yolu kapandı. Yağışlar özellikle Zûrzûnan ve Golan/Merdînik ilçelerinde etkisini arttırırken, Kars-Ardahan yolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Serhat kar etkisinde: Çok sayıda köy ve mezra yolu kapandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    22 Kasım 2023, 12:22

    […] Ardahan‘da yolu kardan kapanan köydeki hastalar ekiplerin çalışmasıyla hastaneye ulaştırıldı. […]

    Cevapla