Serhat Kültür ve Sanat Derneği 1. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Serhat Kültür ve Sanat Derneği 1. Olağan Kongresi’nde konuşan Serhat Kültür ve Sanat Derneği yöneticisi Mervan Tarhan, “Kültür ve sanatımız geleceğimiz olduğu için bunu hep birlikte savunalım” çağrısı yaptı.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Serhat Kültür ve Sanat Derneği 1’inci Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. “Çand û huner hebûna gelan e / Kültür ve sanat halkların varlığıdır” şiarıyla Tatvan Sahil’de gerçekleşen kongreye Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Tatvan ilçe örgütünün yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Serhat Kültür ve Sanat Derneği 1. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi - serhat kultur ve sanat deregi kongre

‘Kültür ve sanat geleceğimizdir’

Kongrenin açılış konuşmasını yapan dernek yöneticilerinden Mervan Tarhan, yüzyıllardır Kült halkının kültür ve sanatının yok saldığını belirterek, “Dilimiz, kültürümüz, tarihimiz katlediliyor. Kültürümüzü yaşamamızı engelliyorlar. Direniş yerlerinde gerçekleştirdikleri festivallerle kültürümüzün içini boşaltmaya çalışıyorlar. Bizde, ‘Kültür ve sanat halkların geleceğidir’ şiarıyla kongremizi gerçekleştiriyoruz. Kültür ve sanatımız geleceğimiz olduğunu için bunu hep birlikte savunalım. Kültürün katledilmesine karşı güçlü bir cevap vererek kültürümüze sahip çıkacağız. Kürt halkının kendi kurumlarına sahip çıkması gerekiyor” diye konuştu.

Kongreden sonra Çat ve Turan konseri

Konuşmaların ardından sanatçı Kadir Çat sahne aldı. Çat, Kemal Pir parçasını seslendirdiği sıra elektrik kesildi. Bunun üzerine kongreye katılanlar hep bir ağızdan, “Kemal Pir Yoldaş” parçasını seslendirdi. Çat’ın ardından sanatçı Mizgin Turan sahneye çıktı. Kongreye katılan yüzler, sanatçıların seslendirdiği parçalar eşliğinde halaya durdu.

Kongre, konserin ardından sonlandı. Kongrede, Önder Yoldaş, Serhat Kültür ve Sanat Derneği başkanı olarak seçildi.

Serhat News

Tepki Ver | mutlu1
1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Serhat Kültür ve Sanat Derneği 1. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir