Tahliye edilen ‘Ape Dedo’nun ilk sözleri: Sonuna kadar direneceğiz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tahliye edilen ağır hasta tutuklu Mehmet Emin Özkan, “Sonuna kadar direneceğiz. Arkadaşlarımız orada büyük bir direniş veriyor. Ne söylesem bu direnişi anlatmaya yetmez” dedi.  

Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) “Cezaevinde kalamaz” raporunun ardından Diyarbakır 1 Nolu Yüsek Güvenlikli Cezaevi’nden tahliye olan 84 yaşındaki ağır hasta tutuklu Mehmet Emin Özkan (Ape Dedo), 27 yıl sonra ilk kez evine geldi. Akrabaları tarafından karşılanan Özkan, evinde Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuştu. 

İlk sözleri 

Rahatsızlıkları nedeniyle işitme kaybı yaşayan Özkan, 27 yıllık tutukluluğun ardından şunları söyledi: “Bugüne kadar direndik. Verdiğimiz sözü tuttuk. Bugüne kadar verdiğim bedel gözüme gelmedi. Sonuna kadar direneceğiz. Cezaevi çok ağır. Arkadaşlarımız orada büyük bir direniş veriyor. Ne kadar söylesem de bu direnişi anlatmaya yetmez. Çünkü dışarıda nasıl bir uygulama varsa cezaevinde de o uygulama var. Türk devleti ne yaptıysa da bu direnişin önünü kıramadı.”   

Cezaevinde tutulma süresinin 3 ay sonra 28’inci yılına gireceğini söyleyen Özkan, “Bütün ağır yük Kürt halkının üzerindeydi, bundan haberimiz vardı. Bu halk bugüne kadar direndi. Herkese başarılar diliyorum” dedi. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tahliye edilen ‘Ape Dedo’nun ilk sözleri: Sonuna kadar direneceğiz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir