Van İŞ-KUR, SGK ve Mali Müşavirlerle buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İŞKUR ve SGK’nın ortaklaşa hazırladıkları teşvik, destek ve kayıt dışı istihdamın yaptırımları hakkında Van’da seminer gerçekleştirildi.

İŞKUR ve SGK’nın ortaklaşa hazırladıkları teşvik, destek ve kayıt dışı istihdamın yaptırımları hakkında Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası toplantı salonunda bilgilendirme semineri yapıldı. Toplantıya Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yakup Örenci ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Van Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü  Ali Aslan, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Abidin Göksoy, İş ve Meslek Danışmanı Ali Çınar,  Sosyal Güvenlik Denetmeni Gani Dalkılıç ile Şef Servet Aktan katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yakup Örenci, kurum amirlerinin oda ziyaretini memnuniyetle karşıladıklarını üyelerinin iş ve işlemlerini mevzuat çerçevesinde yerine getirilmesi noktasında seminerin önemine değindi. Örenci, işbirliği noktasında oda olarak üzerlerine düşen tüm sorumlulukları üyeleri için yerine getireceklerini söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Abidin Göksoy da, Van’da kayıt dışı istihdamın boyutları, nedenleri ve sonuçlarıyla çok yönlü yapısal bir sorun olduğunu belirtti. Göksoy, yapılan analizler neticesinde de önümüzdeki dönemde kayıt dışı istihdamla ilgili en önemli riskin işsizlik sorunu tetikleyeceğini ifade etti.

Van İŞKUR İl Müdürü Ali Aslan ise konuşmasında şunları ifade etti: ‘‘Her daim en güçlü ve önemli paydaşlarımızdan odamızla bir araya gelmekten mutluyuz. İşbirliğimizi arttırmayı ve üye muhasebecilerimizi, mali müşavirlerimizi her daim bilgilendirmeyi hedef biliyoruz bu bağlamda kayıt dışı istihdam çok yönlü bir sorun olmasından dolayı kayıt dışı istihdamla mücadelede sadece denetime odaklanma yerine tüm paydaşların kapsamlı ve uyumlu bir şekilde çalışılması gerekiyor.”

Seminer daha sonra İş ve Meslek Danışmanı Ali Çınar ile Sosyal Güvenlik Kurumundan, Şef Servet Aktan ve Denetmen Mehmet Gani Dalkılıç’ın soru cevap şeklinde gerçekleştirdikleri sunumları ile tamamlandı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van İŞ-KUR, SGK ve Mali Müşavirlerle buluştu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir