Van’da ‘Kadın’ temalı sergi ziyaretçilerini bekliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ressam Özgür Tarhan, ‘Kadın’ temalı resim sergisi hakkında,Kadının yaşadığı sıkıntıları, üzüntüleri, kaygıları, endişeleri, mutsuzlukları sadece jest ve mimiklerle de olsa yansıtmaya çalıştım” diyor.

Üvercinka Kültür Sanat Akademisi’nde, Ressam Özgül Tarhan tarafından ‘Kadın’ temalı resim sergisi açıldı. Tarhan, ilk kişisel sergisini 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ithaf etti. 6 Mart tarihinde açılışı yapılan sergi 25 Mart tarihine kadar Üvercinka Kültür Sanat Akademisi galerisinde sanatseverler için açık olacak. Daha önce birçok eseri karma sergilerde bulunan Tarhan, üniversite yıllarından bu yana yaptığı kadın temalı resimlerini ilk kişisel sergisinde topladı.

Van'da ‘Kadın’ temalı sergi ziyaretçilerini bekliyor - van resim sergisi

‘Aile ortamında yaşayan kadın, evlatlarını yetiştiren kadın da emekçidir’

İlk kişisel sergisi için 6 ay hazırlanan Tarhan, sergisini 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ithaf etmesine ilişkin, “Yıllardır yaptığım resimlerde kadın üzerine çalışıyordum. Bu nedenle sergimin teması kadın. Bu sergiyi kadınlara ithaf etmemin yegane sebebi ise toplumun mihenk taşı olan kadının; yüceliğini, azizliğini, kutsallığını geleneksel ve oryantalist sanat anlayışı bağlamında kendi özgün yorumlarımla resimlere yansıtmamdır. Ve emekçi dediğimiz kadın yalnızca fabrikada çalışan değildir. Aile ortamında yaşayan kadın, evlatlarını yetiştiren kadın da aslında emekçidir” diyor.

‘Kadın sanatçılar desteklenmelidir’

Tarhan, yaptığı resimlerde hayatın dayattığı zorlukları yaşayan kadınları, kendine has üslubu ve tezhip sanatından da esinlenerek ikonik resimlerde olduğu gibi yansıtmaya çalıştığını ifade ediyor. Kadın temalı çalışmalar yapmasını yaşadığı coğrafyayla da ilişkilendirerek, “Kadının yaşadığı sıkıntıları, üzüntüleri, kaygıları, endişeleri, mutsuzlukları sadece jest ve mimiklerle de olsa yansıtmaya çalıştım” diyor. Açılışından bu yana serginin çok sayıda ziyaretçisi olduğunu belirten Tarhan, kadın sanatçıların desteklenmesi gerektiğini ve bununda kadının üretebilmesi için gerekli olduğunu söylüyor.

Van'da ‘Kadın’ temalı sergi ziyaretçilerini bekliyor - Özgül Tarhan
Özgül Tarhan

Özgür Tarhan Kimdir:

Çocukluk yıllarından beri resimle ilgilenen Özgül Tarhan, Van yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü’nde resim-iş öğretmenliğinde ve akademisyen Doç. Dr. Ali Düzgün’ün resim atölyesinde eğitim gördü. 2016 yılında okuduğu bölümden birincilikle mezun oldu. Eğitiminden önce ve sonra çok sayıda kursa katılıp aynı zamanda birçok farklı kurumda resim alanında eğitimler verdi. Tarhan, hâlâ Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde yüksek lisans yapmaktadır.

(ro)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da ‘Kadın’ temalı sergi ziyaretçilerini bekliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir