Van’dan Uslu’ya destek: İnsanlarla uğraşacağınıza Van’ın sorunlarıyla uğraşın

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaklaşık 21 yıldır Van’da yaşayan ve Van Müzesi’ndeki çalışmalarından sonra Van İl Kültür Müdürlüğü’ne atanan Erol Uslu’nun Ankara’ya görevlendirilmesine Vanlılardan tepki yağdı. Vanlılar, Uslu’nun bir an önce Van’daki görevine geri dönmesini istiyor.

Vanlılar, Van Müzesi Müdürlüğü yaptığı dönem adından sıkça söz ettiren ve geçtiğimiz hafta bakanlık tarafından Ankara’ya görevlendirilen Erol Uslu’ya tam destek olmaya devam ediyor. Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde bir çalışanı darp ettiği iddiası ile gündeme gelen, tanıklar tarafından darp iddialarının doğrulanmadığı, açılan soruşturma sonunda bakanlık tarafından Ankara’ya alınan Uslu’ya destekler ise sürüyor. Geçtiğimiz gün bir veda paylaşımı yapan Uslu’ya bir destek de kentteki STK, turizmciler ve iş insanlarından geldi. TÜRSAB’da düzenlenen basın açıklamasında Uslu’nun bir an önce Van’daki görevine geri dönmesi talebinde bulundu.

Uslu’ya Van’dan destek

Basın açıklamasında konuşan TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, Uslu’ya haksızlık yapıldığını dile getirerek, “Bugün burada toplanmamızın sebebi İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Erol Uslu Bey’in görevden alınmasıyla ilgilidir. Mazlumunuz bir hafta önce basında Erol Bey ile ilgili nahoş bir dedikodu vardı. Onunla ilgili de yasal süreç devam ediyor. Soruşturma devam ediyor. Erol Bey ile yaklaşık 1,5 yıldır mesai yapıyoruz. Öncesinde 7 yıllık Müze Müdürümüzdü. Erol Bey’i sevdik. Bütün turizm birleşenleri Erol Bey’i sevdi çünkü işini layıkıyla yapan iyi bir insan, aile terbiyesi almış, bu işin ve bu sektörün eğitimini almış bir kişi. İşin mutfağından gelen bir kardeşimiz. Müdürümüze bir haksızlık yapıldı” dedi.

Van’dan Uslu’ya destek: İnsanlarla uğraşacağınıza Van’ın sorunlarıyla uğraşın - vanlilardan usluya destek tursab 2

Van Uslu’nun yanında durmaya devam ediyor!

Özgökçe, Uslu’nun bir an önce görevine dönmesi gerektiğini belirterek, “Bu haksızlığa bir dur demek için buradayız. Bu şehir maalesef birkaç kişinin ağzı ile dili arasında. Burada istedikleri gibi atlarını koşturuyorlar. Biz de bu usulsüzlüğün, bu haksızlığın karşısında durmak için bugün dostlarımızla bir araya geldik. Bu şehir kaderine terk edilmesin istiyoruz. Bu şehir bunu hak etmiyor. Erol Bey bunu hak etmiyor. Bir an önce bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz. Erol Bey’in tekrar görevine iade edilmesini istiyoruz. Erol Bey yine Van İl Kültür ve Turizm Müdürü. Vekaleten başka biri bakacak. Bu süreç ne kadar uzar bilmiyoruz. Erol Bey’in görevine iade edilmesi için toplandık. Liyakat sahibi, donanımlı bir kişidir. Müdürümüzün tekrar görevine geri dönmesini talep ediyoruz. Biz onun yanındayız” ifadelerini kullandı.

Uslu Van’daki görevine geri dönsün

Vatansever Gençler Derneği Başkanı Veysel Taşdemir de, Uslu’ya suikast yapıldığını vurgulayarak, “Erol Bey’in kentimizin turizmi için yaptıkları gözümüzden kaçmamıştır. Kendilerinden önce atıl durumda bulunan Van’ın turizmi kendisinin gelmesiyle bir heyecan, hareketlilik kazanmıştır. Kendisi çok başarılı bir isim. Bu noktada kendisine yapılan suikastı doğru bulmuyoruz. Sürecin ilk günden beri takipçisiyiz. Van’da şimdiye kadar başarılı, liyakat sahibi bürokratlara bu tarzda operasyonlar yapılıp bu memleketle ilişkileri kesiliyor. Van halkı olarak İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu’nun Van’da kalması hususunda kenetlenmiş halde olmamıza rağmen kendisinin Ali Cengiz oyunlarıyla buradan alınması bizleri dehşete düşürdü. Halbuki Van’da işini layıkıyla yapmayan, Van halkından tepki toplayan bunca bürokrat varken bütün Van halkının kenetlendiği, sevdiği, saydığı Erol Uslu Bey’in merkeze alınmasını doğru bulmuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Kültür ve Turizm Bakanımıza sesleniyoruz; Erol Uslu’yu en kısa sürede şehrimizde yarım bıraktığı projeleri tamamlaması için görmek istiyoruz” diye aktardı.

‘İnsanlarla uğraşacağınıza Van’ın sorunlarıyla uğraşın’

Ahde Vefa Güç Birliği Derneği Başkanı Hamide Donmuş, Uslu’nun yanında olduklarını aktararak, “Erol Uslu’ya yapılan olay bizi üzdü. Van’ın böyle anılması ne yazık ki üzücüdür. Erol Uslu Van’ın evladıdır. Ona yapılan bize yapılmıştır. Bunun son olacağını düşünmüyorum. Bundan sonra da böyle olaylar olacak. Van dingonun ahırı değil. Lütfen buna dikkat etsinler. Herkese sesleniyorum. Elinizi insanların üzerinden çekin. İnsanlarla uğraşmayın. Van’ın bir sürü sorunu var. Van’da bu sorunlar varken kişilerle uğraşmanız ne kadar doğru? Umarım Erol Bey tekrar görevine döner. Üzücü bir olay. Konuşurken bile utanıyorum. Erol Bey’in yanındayız” dedi. (Şehrivan Gazetesi)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’dan Uslu’ya destek: İnsanlarla uğraşacağınıza Van’ın sorunlarıyla uğraşın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir