VASKİ bir mahalleyi susuz bıraktı: Yetkililer eşitsiz su dağılımına müdahale etmeli

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın Şemsibey Mahallesi’nde taş ocağı altında kalan evlerde yaşayan yurttaşlara susuzluk sorunuyla mücadele ediyor. Mahalleliler, tüm girişimlerinin olumsuz yanıtlandığına dikkat çekerek,  Valilik, Tuşba Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesi’nin VASKİ’ye gerekli müdahalede bulunması çağrısında bulundu.

VASKİ bir mahalleyi susuz bıraktı: Yetkililer eşitsiz su dağılımına müdahale etmeli - vaski mahalleliyisusuz birakti 3

Van’ın Şemsibey Mahallesi’nde taş ocağı altında kalan evlerde günlerce su akmıyor. Defalarca VASKİ ve belediye ile görüşmeler yapılmasına rağmen bir netice alamayan mahalleli, mahalle muhtarı Naci Çelik’in de girişimlerinin yetersiz kaldığına dikkat çekti. Yurttaşlar, mahallede bulunan büyük su deposundan eşit olarak su verilmesi gerekirken aksine Kalecik TOKİ’ye pompalarla su verilmesinden kaynaklı mahallede yaşayan yüzlerce ailenin günlerce susuz kaldığına vurgu yaptı.

VASKİ bir mahalleyi susuz bıraktı: Yetkililer eşitsiz su dağılımına müdahale etmeli - vaski mahalleliyisusuz birakti 1

VASKİ Genel Müdürü ve yetkililerine çağrıda bulunan mahalleliler, “Yetkililer gelmeden depo görevlisi talimat vererek mahalleye gelen vanaları açtırıyor. Daha sonra onlar gidince tekrar sular kesiliyor. Bu adaletsizlik insan yaşamı olan su için yapılınca büyük ölçüde hem mağduriyet oluşuyor hem de hastalıklara davetiye çıkarıyor. Ortada büyük bir eşitsizlik var. Devlete ait olan VASKİ’nin taraflı ve yanlı olarak bu bölgede yaşayan insanları mağdur ediyor olması kabul edilemez. Yaşanan eşitsizliğe ne Tuşba Belediyesi ne Büyükşehir Belediyesi ne de Valilik çözüm noktasında gerekli adımları atmıyor” diyerek gerekli müdahalenin bir an önce yapılması çağrısında bulundu.

VASKİ bir mahalleyi susuz bıraktı: Yetkililer eşitsiz su dağılımına müdahale etmeli - vaski mahalleliyisusuz birakti 2

Serhat News

Tepki Ver | sinirli5
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
5
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
VASKİ bir mahalleyi susuz bıraktı: Yetkililer eşitsiz su dağılımına müdahale etmeli

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    22 Eylül 2023, 13:16

    […] KHK ile ihraç edildikten sonra işlerine iade edilen VASKİ çalışanlarının geçmişe dönük hakları ödenmiyor. Van Büyükşehir Belediyesi’nde […]

    Cevapla