VASKİ suçluyu buldu: Kaçak su hattı döşeyen adam bir ilçede su sorununa neden olmuş!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Edremit ilçesindeki 460 hanelik TOKİ konutlarına verilen su hattından bir vatandaşın boruyla kaçak hat çekerek kendi bahçesini suladığını ve vatandaşların evine su gitmediğini söyledi.

Mahallelerin sorunlarını tespit etmek ve çözüm sunmak amacıyla Van Büyükşehir Belediyesince başlatılan muhtar buluşmalarının üçüncüsü Edremit ilçesi ile devam etti.

Muhtarların sorun ve talepleri tek tek dinleyerek not aldı

Fidanlık Parkı’nda düzenlenen toplantıda, Edremit mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, muhtarların sorun ve talepleri tek tek dinleyerek not aldı.

Toplantının başında muhtarlarla tek tek selamlaşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, sorunların çözümü konusunda kendilerine her zaman destek sunan muhtarların çok kıymetli olduğunu söyledi.

Dün Tuşba, önceki gün de İpekyolu ilçesi muhtarlarıyla bir araya geldiklerini belirten Genel Sekreter Çelikel:

“Bugünde Edremit ilçesi muhtarlarıyla bir aradayız. Malumunuz bu yıl suyla ilgili zorlu bir süreç geçiriyoruz. Kente içme suyu olarak gelen suyun yettiğini düşünüyoruz. Fakat kaynakları doğru kullanamadığınız zaman sıkıntı yaşanıyor. Edremit’te 460 hanelik TOKİ’ye verdiğimiz su hattından bir vatandaş boruyla kaçak çekerek kendi bahçesini suluyor ve vatandaşların evine su gitmiyor. Dolayısıyla da bahçe sulamalarına içme suyunu kullandığımız zaman vatandaşlarımız evlerinde su sıkıntısı yaşıyor. Bildiğiniz gibi Gürpınar’dan gelen su hattı üzerinden kentte su veriyoruz. Bu hat üzerinde ve mahallelerimizde kaçak su çalışmalarını hızlandırdık. Ekiplerimiz yoğun mesai harcayarak geceli gündüzlü çalışıyor. Siz mahalle muhtarlarımızdan da istirhamımız özellikle bu bahçe sulamalarında ve kaçak kullanım konusunda bize destek vermenizdir. Bize omuz verdiğiniz takdirde bizlerde kısa zamanda bu sorunun üstesinden geliriz. Bizlerde vatandaşımızı içme suyu temininde çok rahat memnun ederiz”

Muhtarlar çözüm noktasında ilgili birimlerden de bilgi aldılar

Daha sonra tek tek söz alan mahalle muhtarları yapılan çalışmalardan dolayı Van Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek, mahallelerinde yaşanan su, altyapı, üstyapı, kanalizasyon, yol, ulaşım, tarımsal, ilaçlama, okul, taziye evi, sıvat, istinat duvarları ve oyun parkları gibi taleplerini dile getirdiler. Mahallelerin sorunlarını da anlatan muhtarlar çözüm noktasında ilgili birimlerden de bilgi aldılar.

Sorunları tek tek not alan Genel Sekreter Çelikel, taleplerin karşılanması ve sorunların çözümü noktasında takipçi olacaklarını ifade etti. Toplantı, verilen öğlen yemeği, muhtarlara hediye takdimi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.

Toplantıya Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, büyükşehir belediyesi genel sekreter yardımcıları, ilgili daire başkanları VEDAŞ ve AKSA temsilcileri de katıldı.(Van Ekspres)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
VASKİ suçluyu buldu: Kaçak su hattı döşeyen adam bir ilçede su sorununa neden olmuş!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir