Yeşil Sol Van’ın 5 ilçesinde seçim bürosu açtı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın Erciş, Gevaş, Muradiye, Çaldıran ve Gürpınar ilçelerinde seçim büroları açan Yeşil Sol Parti, seçimi kazanmak için mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı. 

Yeşiller ve Sol Gelecek (Yeşil Sol Parti) Van’ın 5 ilçesinde seçim bürolarının açılışını gerçekleştirdi. Erciş, Gevaş, Muradiye, Çaldıran ve Gürpınar’da yapılan açılışlara yüzlerce kişi katıldı. 

Yeşil Sol Van’ın 5 ilçesinde seçim bürosu açtı - yesil sol buro acilis6

Erciş ilçe merkezinde yapılan açılış yaşamını yitirenler adına yapılan saygı duruşuyla başladı. Yüzlerce kişinin katıldığı açılıştı sık sık sloganlar atıldı. Burada konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eşbaşkanı Harun Okay, “Başta Sayın Öcalan olmak üzere tüm siyasi tutsakların serbest bırakılmasını istiyoruz. Biz direndikçe bunu başaracağız. Bu nedenle önümüzde tarihi bir seçim var ve bu tarihi seçimi kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapmamız gerekiyor. Bunca yıldır süren katliam ve zulüm bu seçimle bitecek. Tüm baskı ve zulme rağmen Kürt halkı direnmeye devam ediyor” diye konuştu. 

‘Kürt halkı direniyor’

Ardından konuşan Yeşil Sol İl Eşbaşkanı Gönül Uzunay, “Zindanlardan kentlere, mahallerden sokaklara kadar halkımız her alanda direniyor. Kürt hareketi yıllardır demokrasi ve özgürlük için direniyor ve mücadele ediyor. Faşist iktidara karşı; kadın, genç herkes bu mücadeleyi yürütmek için çaba göstermelidir. Biz de bu mücadeleyi Yeşil Sol partimizle devam ettireceğiz” dedi. 

Çaldıran

Çaldıran ilçe merkezinde de yine Yeşil Sol Parti seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi. Çok sayıda kişinin katıldığı açılış öncesi halaylar çekildi. Ardından Barış Anneleri tarafından büronun açılışı yapıldı. Yine Muradiye, Gevaş ve Gürpınar’da yüzlerce kişinin katılımıyla açılışlar yapıldı.  

Yeşil Sol Van’ın 5 ilçesinde seçim bürosu açtı - v 05 04 2023 yesil sol buro acilis5

Büyük açılış

Yeşil Sol Parti’nin merkezi bürosunun açılışı ise yarın HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın katılımıyla İpekyou ilçesinde bulunan Sanat Sokağı’nda yapılacak. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yeşil Sol Van’ın 5 ilçesinde seçim bürosu açtı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir