Yeşil Sol’da adaylık kriterleri belirlendi: HDP Eş Genel Başkanları aday olacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşil Sol Parti listelerinden seçime girme kararı alan HDP yönetimi, adaylık için kriterleri de belirledi. Buna göre Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar, mevcut görevlerinden ve partilerinden ayrılmadan Yeşil Sol Parti listelerinden aday olacaklar.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın başını çeken Halkların Demokratik Partisi’nde (HDP) milletvekili aday listeleri için çalışmalar sürüyor. Yeşil Sol Parti listelerinden seçime girme kararı alan HDP yönetimi, adaylık için kriterleri de belirledi. Buna göre Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar, mevcut görevlerinden ve partilerinden ayrılmadan Yeşil Sol Parti listelerinden aday olacaklar.

Üç dönem kuralının bazı istisnalarla uygulanacağı parti listelerinde, Anayasa Mahkemesi’nde görülen kapatma davasında hakkında siyasi yasak istenen isimlere de sınırlı sayıda yer verilecek.

Emek ve Özgürlük İttifakı, HDP’nin yanısıra Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’ndan (SMF) oluşuyor.

İttifak içinde yer alan TİP dışındaki diğer siyasi partiler ortak liste ile seçime girilmesi konusunda uzlaştı.

TİP ise HDP’nin oyunu bölmeyecek şekilde en az 41 ilde kendi aday listesiyle seçime girmeyi planlıyor.  (BBC)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yeşil Sol’da adaylık kriterleri belirlendi: HDP Eş Genel Başkanları aday olacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir