Yeşil Sol’un Serhat seçim turu: Yürüttüğümüz mücadele çoktan kazandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşil Sol Parti‘nin seçim turunun Serhat kolu Yüksekova ilçesinde başladı. Partinin Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgül Uçar, “Biz arkamızda çok büyük bir siyasi iradeyle geliyoruz. Yürüttüğümüz mücadele çoktan kazandı” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Türkiye ve bölge kentlerinde başlattığı seçim turunun Serhat bölgesindeki startını Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde verdi. Seçim bürosu önünde toplanan halk, Yeşil Sol Partisi’nin milletvekili adaylarını ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerini coşkuyla karşıladı.  

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Yüksekova halkının AKP iktidarının zulmüne boyun eğmediğini belirterek, “Biz seçimlerde güçlü bir şekilde irademizi göstereceğiz. 14 Mayıs’ta tüm adaylarımızı milletvekili çıkarmaya söz veriyoruz” dedi. 

Yeşil Sol’un Serhat seçim turu: Yürüttüğümüz mücadele çoktan kazandı - hkr 14 04 2023 gever secim starti5

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş da, tüm halklar ile aynı ağacın altında buluştuklarını ifade ederek, AKP-MHP faşizmine karşı yürüyüşü Serhat’tan başlattıklarını söyledi. Gümüştaş, “Bu öyle büyük ve köklü ağaç ki hiçbir egemenin, kimyasalı, gazı bu ağacı eğemez. AKP-MHP faşizmine karşı verdiğimiz savaşı biz kazanacağız” diye belirtti.  

Daha sonra Demokratik Bölgeler Partisi  (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır konuştu. “Bu faşizme karşı Gever’de seçim startını veriyoruz” diyen Keskin, bölge halklarını örgütsüz bırakmak isteyen iktidara karşı büyüyerek, AKP-MHP faşizmini yıkacaklarını belirtti. 

‘Sizden aldığımız güçle kazanacağız’ 

Son olarak konuşan Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ise, “Büyük kazacağız. 10 gündür alanlardayız ve gördük ki AKP kaybedecek ve biz kazanacağız. Sizden aldığımız güçle kazanacağız. Kısa bir süre önce seçim beyannamelerini açıkladılar ve ‘doğru zaman, doğru adam’ dediler. Biz yanlış zaman, yanlış insan diyoruz. Biz AKP’yi halkımızın büyük bir bölümünün açlık sınırı altında olmasından, biz bu iktidarı savaş ve tecrit politikasından tanıyoruz. Bizim beyannamemizde tüm halklar var. Türkiye’de uzun bir süredir bu faşizme karşı direnen tüm halklarla mücadele yürütüyoruz. İttifaklarımızla çok güçlüyüz ve kazanan biz olacağız” ifadelerini kullandı. 

‘Arkamızda büyük bir irade var’ 

Uçar, siyasi partilerin seçim beyannamelerine işaret ederek, “Hükümet sisteminin yetmediğini söylüyorlar ama biz yıllardır bunu söylüyoruz. Tek adam rejimini restore etmeye çalışıyorlar. Merak etmeyin biz tek adam rejimini yıkmaya geliyoruz. Bizim bu iktidara verecek hesabımız yok. Ama bizim 14 Mayıs’ta bu hükümetten soracak çok büyük bir hesabımız var. Biz arkamızda çok büyük bir siyasi irade ile geliyoruz. Yürüttüğümüz mücadele çoktan kazandı. 14 Mayıs zaferimiz bize kutlu olsun. Biz kazanacağız” diyerek konuşmasını bitirdi. 

Konuşmaların ardından heyet, Van’ın Başkale ilçesine doğru hareket etti.  

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yeşil Sol’un Serhat seçim turu: Yürüttüğümüz mücadele çoktan kazandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir