YSP Van’da kongre öncesi STÖ’lerle bir araya geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşil Sol Parti Van İl Örgütü, kentteki sivil toplum örgütleri ile bir araya gelerek, büyük kongre öncesi talep ve önerilerini aldı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Van İl Örgütü, kentteki sivil toplum örgütleri ile bir araya gelerek, büyük kongre öncesi talep ve önerilerini dinledi. Van Barosu Cumhur Keskin toplantı salonunda düzenlenen buluşmaya HDP eski Eş Genel Başkanı ve Yeşil Sol Parti Van Milletvekili Pervin Buldan, kent milletvekilleri ile çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

‘Yeniden bir yapılanma sürecine girdik’

Toplantının açış konuşmasını yapan Yeşil Sol Parti Van İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, “Seçim öncesi yaptığımız buluşmamızın ikincisini yapıyoruz. Siyasetin temeli tartışmak ve öneriler alarak yapmaktır. Demokrasinin en önemli gereklerinden biri de sivil toplum örgütleridir. Bu buluşmanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Geçmiş eksik ve yetersizliklerimizi görerek yeniden bir yapılanma süreci yaşıyoruz. 15 Ekim’de yapacağımız buluşmaya halkımızı bekliyoruz” dedi.

‘Kayyım, kentin geleceğini karartıyor’

Ardından konuşan yerine kayyım atanan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı, “Biz ‘kayyım talandır’ derken öylesine söylemiyoruz. Bu kentin geleceği kayyım eliyle karartılıyor. Bu kent sadece bizim değil, sorumluluk hepimizindir. Görüşlerimiz ne olursa olsun bu kentte yaşayan herkes bu politikadan zarar görüyor. Kentimizin her yeri kayyım tarafından satılıyor. Bu son kaç ay sahip çıkmazsak belediyenin arazilerinin tamamı satılacaktır. Belediye şuan tüm bankalara borçludur ve batık bir durumdadır. Buradaki tüm kurumların bize destek vererek bu batığı durdurmamız gerekiyor” diye konuştu.

‘Değişim ve dönüşümü başlatmak zorundayız’

Son olarak konuşan Yeşil Sol Parti Van Milletvekili Pervin Buldan da, “Sivil toplum örgütlerinin düşünce ve önerileri bizi sağlıklı bir döneme yakınlaştırmak için önemlidir. Bu toplantılar bugün ile sınırlı kalmayacak ve birlikte tartışma ve çözüm bulmak için bir araya geleceğiz. Çok önemli seçim atlattık. Hep beraber Türkiye’nin değişeceğine inanıyorduk ama olmadı. Bizim partimizin de istediği sonucu elde edememesi bir değişim ve dönüşümü beraberinde getirdi. Seçimin hemen ardından yaptığımız toplantılarda bu sürecin tüm eksikliklerini ve hatalarını bir bütün olarak masaya yatırdık. Bu değişim ve dönüşümü başlatmak zorundayız” dedi.

‘Adaylarımızı halkımızla belirleyeceğiz’

Yerel seçimlerin kendileri için çok önemli olduğunu belirten Buldan, “Van’da bugüne kadar büyük bir temsiliyet elde ettik. Bunu hazmedemeyen bir zihniyet var ve bu kayyım yönetimi ile bunu gasp etmek gibi bir anlayış var. Seçime kısa bir süre kala halkımızla adaylarımızı belirleyeceğiz ve güçlü bir şekilde seçime gireceğiz. Van’ın sadece kayyım değil, gençlik, kadın, ekonomik, altyapı sorunları da var. Kentte ilişkin raporlar hazırladık ve bu sorunların çözümü için de çabalıyoruz. Van tek başına bir kent değil, tüm Serhat’a ilham veren bir kenttir. Van’ı önemsiyor ve ileriye götürmek istiyorsak birlikte hareket etmek gerekiyor” diye konuştu.

Toplantı konuşmalar ardından basına kapalı şekilde devam etti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
YSP Van’da kongre öncesi STÖ’lerle bir araya geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir