Akdamar Kilisesi’nde, ilk kez protokolsüz ayin gerçekleşti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akdamar Kilisesi’nde, Ermeniler tarafından bu yıl 10’uncu ayin yapıldı. ilk kez protokolun katılmadığı ayin da Ermeniler, barış ve özgürlük dilekleriyle barış güvercinlerini uçurdular.

Van’ın Gevaş ilçesindeki Akdamar Adası’nda bulunan tarihi Akdamar Kilisesi’nde, Ermeniler tarafından bu yıl 10’uncu ayin yapıldı. Her yıl bakanlık yetkilisi ile Van Valisi’nin katıldığı ayine, bu yıl protokol katılmazken, Kültür ve Turizm İl Müdürü Erol Uslu ile Van Müze Müdürü Fatih Arap protokol adına ayine katıldı. Her yıl, ücretsiz servis ile tekneler hazırlanırken, bu yıl gazetecilere dahi araç ve tekne ayarlaması yapılmadı. 10 yılın en düşük organizasyonun yapıldığı ayin için Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan ve Üstrahip Harutyun Damadyan ve 46 din adamı katıldı. Kilisede yapılan dua ve söylenen ilahilerin ardından Ermeni din adamları, kilise dışına çıkarak burada da ibadetlerini yerine getirdi.

Akdamar Kilisesi’nde, ilk kez protokolsüz ayin gerçekleşti - Akdamar Kilisesinde 10uncu ayin engellemelerle başladi3 1

‘Mumlarımızı savaşsız bir dünya dilekleriyle yaktık’

Barış ve hoşgörü mesajlarının verildiği etkinliğe katılan Ermeniler, Serhat News’e konuştu. Ayine katılan Cemile Toksoy, 43 yıldır İstanbul’da yaşadığını ve ilk defa ayin için Van’a geldiğini söylüyor. Mutluluğunu dile getiren Toksoy, “Kendimi ayrı dünyalarda hissettim. Herkesin kiliseye gelip ziyaret etmesini çok isterim. Mumlarımızı savaşsız bir dünya dilekleriyle yaktık,” diyor.

Akdamar Kilisesi’nde, ilk kez protokolsüz ayin gerçekleşti - Mine Usulcan
Mine Usulcan

‘Farklı dinlerin devam ettiğini görmek bizi mutlu etti’


Mine Uslucan ve Efrin Aras’ta ayin için İstanbul’dan geldiklerini söyleyerek şu sözlere yer verdiler, “Çok güzel bir duygu tüm dinlerle bir araya gelmek. Dinler ve kültürler nedir? Onları herkese sunmak gerekiyor. Mumlarımızı yaktık, dualarımızı ettik. Kutsal bir gün olduğu için ayine katılmak görevimizdi. Kiliseyi merak ediyorduk ve geldik. İmanların devam ettiğini görmek bizi çok mutlu etti.”

Akdamar Kilisesi’nde, ilk kez protokolsüz ayin gerçekleşti - Efrin Aras
Efrin Aras

Yaklaşık 4 saat süren ayin, barışın sembolü olan güvercinlerin uçurulması ile son buldu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Akdamar Kilisesi’nde, ilk kez protokolsüz ayin gerçekleşti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir