Gülistan Doku dosyası yeniden incelenecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dersim’de 2020’de kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra haber alınamayan Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ile görüşerek, dosyanın yeniden inceleneceğinin söylendiğini belirtti.  

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümü ikinci sınıf öğrencisi Gülistan Doku‘dan (21) 5 Ocak 2020’de kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra haber alınamadı. Kaybedilişinin bin 405’nci gününde Doku’nun ailesi Dersim’e gelerek Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ile görüşme sağlayabildi. 

Vali Teknıyıoğlu’na tepki göstermişti

6 Kasım’da Dersim’e giden Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, yeni Vali Tekbıyıkoğlu ile görüşme girişimleri yanıtsız kalınca sanal medya hesabından bir video paylaşmış ve “Bugün Gülistan’ın olmayışının bin 402’nci günü. Bin 402 gündür Gülistan yok. Biz yeni Vali ile görüşüp yeni İçişleri Bakanı’ndan randevu talep etmeye geldik. Dünden beri kolluk kuvvetleri an be an peşimizde. Neden kolluk kızımı bizden alıp karanlığa atanların peşinde değil de Gülistan’ı sorduğumuz için bizim peşimizde? Kolluğun görevi katillerin, tecavüzcülerin peşinde olmak değil midir?” diye sormuştu. 

Görüşme gerçekleşti

Abla Doku, bugün Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ve İl Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz’la valilik binasında görüştü. Görüşme sonrasında Aygül Doku, dosyanın baştan sona kadar yeniden inceleneceğini ve bu adımın kendilerine umut olduğunu ifade etti. Dosyanın yeniden inceleneceğine dair bilgi verildiğini kaydeden abla Doku, “Dosyanın tekrardan kapsamlı bir şekilde, ilk günden bugüne kadar yapılmayan ne varsa bütün soru işaretlerinin giderileceğini, Gülistan’a ne olduğunu bir an önce bulmak istediklerini söylediler. Bu adım bize umut oldu. Bir an önce kardeşime ne olduğunun cevabını istiyoruz. Yeri geldiğinde aile avukatımızın dosyaya müdahale edeceğini, dosyayı baştan nerede ne eksiklik varsa, ne yapılmamışsa onun üzerine gidileceğini dile getirdiler. İnanın her yeni gelen kişi bize bir umut oluyor. Gülistan’ın karanlıktan çıkmasını istiyoruz.” 

Ne olmuştu? 

Doku’nun bulunması için cep telefonu sinyallerini izleyen polisler, Doku’nun saat 11.29’da, Atatürk Mahallesi’ndeki minibüs durağından üniversite aracına bindiğini tespit etti. Ancak bindiği aracın yol güzergahında bulunan MOBESE kameralarında yapılan incelemelere rağmen araçtan nerede indiği tespit edilemedi. Doku’nun kameraların görmediği tek durak olan kent merkezinin Sarı Saltuk Köprüsü’nde indiği tahmin edildi. Daha sonra intihar şüphesi üzerinde durularak barajın boşaltılmasına karar verildi. Gülistan Doku’nun ailesi kaybedilmesinde şüpheli olarak Zainal Abarakov ve polis olan üvey babası Engin Yücel’i gösterdi. 

29 Ağustos’ta da Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Gülistan Doku’nun 5 Ocak’tan bu yana kayıp olmasına ilişkin hazırlanan bilirkişi raporu tamamlandı. Raporun tamamlanmasının ardından ailenin avukatı, baş şüpheli olarak gösterilen Zainal Abarakov’un tutuklanması için talepte bulundu. Talebi reddeden başsavcılık, şüphelinin, ifadesinin alınmasına karar verdi.

4 Ağustos’ta ise Doku’nun en son görüldüğü ve intihar ettiği iddia edilen Dinar Köprüsü üzerindeki görüntülerin bilirkişi incelemesi tamamlandı.

İntihar iddiası çürütüldü  

İstanbul Ulusal Kriminal Büro’nun hazırladığı raporda, “Köprü ayağındaki efekt bir piksel artığı olup, kesinlikle yukarıdan suya düşen bir insan veya eşyanın suda yükselttiği su sütunu değildir” ifadelerine yer verildi. Baraj gölünde arama yapan ekiplerce 187 gün süreyle su altı ve üstünde sürdürülen çalışmalardan sonuç alınamadı. Ailenin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmesinin ardından Uzunçayır Baraj Gölü’nün kısmen boşaltılması kararı verilerek su altı arama çalışmalarına 6 Ağustos’ta yeniden başlandı ve 13 gün süren aramalardan sonuç alınamaması üzerine aramalara 18 Ağustos’ta son verildi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gülistan Doku dosyası yeniden incelenecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir