Hakkari’de bir çocuk okul penceresinden düşerek ağır yaralandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Derecik ilçesindeki İmam Hatip Lisesi’nde okuyan 17 yaşındaki S.C., derse geç geldiği ve makyaj yaptığı gerekçesiyle öğretmeni tarafından uyarıldıktan sonra 3’üncü kat penceresinden aşağı düştü. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, doğruladıkları olayı “kaza” olarak tanımladı. 

Hakkari’nin Derecik ilçesinde bulunan Seyyid Taha Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okuyan 17 yaşındaki S.C. isimli öğrenci, 2 Ekim günü teneffüs okuduğu okulun 3’ncü katından aşağı düştü. Düşerken merdiven korkuluklarına çarparak yaralanan S.C., kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesine tedavi altına alındı. 4 gündür tedavisi süren öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

S.C.’nin derse geç geldiği ve makyaj yaptığı gerekçesiyle öğretmeni tarafından uyarılması üzerine teneffüs esnasında 3’ncü katta bulunan bir sınıfa girerek pencereden atladığı öne sürüldü. 

Yaşanan olay sonrası Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce görevlendirilen müfettişlerin öğretmen, öğrencilerle görüştüğü ve kamera kayıtlarının incelenmeye alınarak soruşturma başlatıldığı öğrenildi. 

Baba: Kızımın bir sorunu yoktu

Mezopotamya Ajansı’nın (MA) ulaştığı baba İsa C.’ye ortaya atılan iddiaları sordu. Kızının neden intihar girişiminde bulunduğunu bilmediklerini dile getiren baba İsa C., şunları söyledi: 

“Kızımın herhangi bir sorunu veya sıkıntısı yoktu. Sadece okulda böylesi bir tartışma olduğunu söylediler bize. Kızım kendisine gelmeden olayın doğruluk payını bilemeyiz. Bu yüzden şimdilik kimse hakkında bir şey diyemem. Ama okulda öğretmeniyle tartıştığı ve tartışma sonrası atladığı söyleniyor. Bu tartışma sonrası kızımın öğretmenine, ‘senin yüzünden artık kendimi öldüreceğim’ dediği ve ardından kızımın pencereden atladığı söylendi. Kızım ise, kendisine geldiğinde bize, ‘Ben şaka yapmak için pencereye yaklaşıp atlayacağımı söyledim, birden dengem bozularak düştüm. Böyle yaptığım için çok pişmanım’ dedi. Biz de olayın doğruluk payını henüz net bilmiyoruz.”

‘Olayın üzerinde duracağız’

Konunun açıklığa kavuşmasının ardından şikayetçi olacaklarını belirten baba İsa C., “Öğretmen daha önce de tüm kız çocuklarına makyaj yapmamaları yönünde uyarı yapmış. Hatta kızım olaydan çok önce eve gelerek bu konuyu bizimle paylaşmıştı. Biz de öğretmenin dediğini yapmalarını, dersi dinlemelerini söyledik. Daha sonra öğretmenin yanına gidip fazla baskı yapmamasını söyleyecektik. Olay hakkında görmediğim bir şeyleri söyleyemem ama sadece olayın bu tartışma yüzünden geliştiğini söyleyebilirim. Kızım kendisine geldiğinde zaten bu konunun üzerinde duracağız” dedi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü doğruladı

Konuyla ilgili ulaşılan Derecik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, olayın hemen ertesinde soruşturma başlatılıp sürecin devam ettiğini belirtti. 

Şu ana kadar ki incelemelerin “olayda hiç kimsenin bir ihmali ve kusurunun olmadığı” yönünde olduğunu söyleyen yetkililer, “Olayla ilgili eski bir milletvekili bir paylaşım yaptı. Yapılan paylaşım sonrası Milli Eğitim Bakanlığı bizden konuya ilişkin yazı istedi. Bizler de olay örgüsüne dair yazıyı gönderdik. Vekil tarafından yazılanlar tamamen çarpıtma ve gerçek olmayan şeylerdir. Çocuk hiç yoğun bakıma girmedi ve hiç hayati tehlikesi olmadı. Olay sırasında okulda görevli bir personelimiz, çocuğun atladığını görünce müdahalede bulunuyor ve çocuk düşüş esnasında yönü değişerek beton zemin yerine korkuluklara düşüyor. Olay teneffüs esnasında gerçekleşiyor. Derste öğrencilerin önünde herhangi bir azarlama gibi bir durum yok” yanıtı verdi. 

Devamında ise, “Teneffüste öğretmen çocuğu yanına çağırıyor, kız çocuğu okula 3 ders geç kalıyor. Öğretmen çocuğa, ‘Okula neden geç geldin ve neden yüzünde makyaj var. Bu durumu ailene bildirmek zorundayım’ diyor. Çocuk ise, ailesine haber verileceğini öğrenince böylesi bir kazaya kalkışıyor” diyen yetkililer, yaşanan olayı doğrulamış oldu.  

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkari’de bir çocuk okul penceresinden düşerek ağır yaralandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir