hayvan severlerden ‘Eşeklere eziyet’ yarışmasına tepki:  Sesiz kalmayacağız

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyük Şehir Belediyesi’nin ‘1. Van Fotoğraf Maratonu’ adı altında düzenlediği etkinlikte, eşeklere işkence edilerek yarıştırılmasına hayvan severlerden tepki yağdı. Suç duyurusunda bulanacaklarını söyleyen aktivistler, “Eşeklere yapılan bir işkencedir ve bu olayın takipçisi olacağız. Empati duygusu olmayan bir belediye var karşımızda” diyor.

Geçtiğimiz gün kentin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanıtmak ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla yapıldığı iddia edilen maratonda, eşek arabası yarışında, eşeklere yapılan kötü muamele kameralara yansıdı. Dahası bu görüntüler Van Büyükşehir Belediyesi’nin resmî web sitesi ve sosyal medya hesaplarında paylaşıldı.

Yapılan paylaşımın ardından sosyal medyada hızla yayılan videolarda hayvanların dövülerek koşturulması ise tepkilere neden oldu. Konuyla ilgili hayvan hakları savunucuları, hayvanlara yapılanların işkence olduğunu dile getirerek bunun devamının olmaması konusunda uyarıda bulundu. Aynı zamanda olayla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

Hayvan hakları savunucularının tepkilerine rağmen henüz Van Büyükşehir Belediyesi’nden bir açıklama yapılmadı.

‘Suç duyurusunda bulunacağız’

Türkiye Hayvan Hakları Koruma Vakfı Başkanı Erman Paçalı, Van’da düzenlenen yarışmada, hayvanlara uygulanan şiddete karşı çıktıklarını dile getirerek, bunun kabul edilemez bir durum olduğunu söylüyor. Eşeklere yapılanın bir eğlence değil tam anlamıyla bir işkence olduğunu vurguluyor: “Bu görüntüler, insanlık dışıdır. Bizler bunu asla kabul etmiyoruz. Eşeklere yapılan bir işkencedir ve bu olayın takipçisi olacağız. Bu olayın yaşanmasında sorumlu olan bütün kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız.”

hayvan severlerden ‘Eşeklere eziyet’ yarışmasına tepki:  Sesiz kalmayacağız - Erman Paçali
Erman Paçalı

‘Çağ dışı maraton, asla sessiz kalmayacağız’

Van Hayvan Sesi İnisiyatifi kurucularından Sabriye Yazıcı, Van Büyükşehir Belediyesi’nin ‘1. Van Fotoğraf Maratonu’ adı altında düzenlediği, eşeklere şiddet içeren bu etkinliği kesinlikle kabul etmediklerini ve bir daha düzenlenmemesi adına gerekli işlemlerin hemen yapılmasını beklediklerini söylüyor: “Bu çağ dışı maratonda eşeklere kocaman sopalar ile vuruluyor, bu yapılan şiddet asla kabul edilir değil ve bu canların ne durumda olduğunu bilmiyoruz. Etkinliği düzenleyen Van Büyükşehir Belediyesi bu olaya verdiğimiz tepkileri yok etmeye ve bizleri susturmaya çalışıyor fakat böyle bir durumda asla sessiz kalmayacağız.”

‘Empati duygusu olmayan bir belediye var karşımızda’

Yazıcı, yarışmayı çağ dışı bir etkinlik olarak nitelendirerek, “Kimler ne amaçla düzenledi ve neden kabul edildi bilmiyoruz fakat şunu görüyoruz maalesef empati duygusu olmayan bir belediye var karşımızda” diyor.

 Yazıcı, köpeğe, kediye yapılan her türlü şiddeti nasıl kabul etmiyorlarsa dili olmayan ve derdini anlatamayan diğer canlara da sahip çıkacaklarını dile getiriyor. Hayvanların birer mal olmadığını, onların yaşayan, duyguları olan ve çok hisli varlıklar olduğunu ekliyor sözlerine: “Tıpkı bizler gibi onların da canı yanıyor ve onlarda refah içinde yaşamak istiyor. Dilleri olmadıkları ve dertlerini anlatamadıkları için onlara her şeyi yapma hakkı gören, her cehalet dolu düşüncenin karşısında dimdik duracağız. Bir hayvana şiddet göstererek eğlenmenize göz yummayacak ve bu konuyla ilgili gerekli tüm şikâyet ve yasal haklarımızı kullanacağız!”

Tuba Yeşim Karaağar

(ro)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
hayvan severlerden ‘Eşeklere eziyet’ yarışmasına tepki:  Sesiz kalmayacağız

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir