İran’da gözaltına alınan kadın aktivistler fiziksel tacize maruz kaldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran’ın Gilan eyaletinde tutuklanan kadın hakları aktivistlerinin, gözaltı sırasında sorgu görevlileri tarafından fiziksel tacize ve dayağa maruz kaldığı belirtildi. 

İran’ın Gilan eyaletinde 16 Ağustos’ta tutuklanan Mateen Yazdani, Forough Sami-nia, Yasamin Hashdari, Jelveh Javaheri, Zahra Dadres, Zohreh Dadres ve Negin Rezaei’nin gözaltı sırasında ve sevk edildikleri cezaevlerinde fiziksel tacize ve işkenceye maruz kaldıkları açıklandı. Zahra Dadres, Zohreh Dadres ve Sara Jahani’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda tutuklunun sorgulayıcılar tarafından fiziksel tacize maruz kalırken, Jelveh Javaheri ile Forough Saminia’nın da 16 Ağustos’tan bu yana iletişim haklarının yasaklandığı ifade edildi.  

Şifresini vermediği için darp edildi

Yine Rasht Yanık Kaza Hastanesi’nde eczacı olan Sara Jahani, tutuklanması sırasında telefon şifresini açıklamayı reddettiği için memurlar tarafından dövüldüğü bilgisi paylaşıldı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran’da gözaltına alınan kadın aktivistler fiziksel tacize maruz kaldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    1 Eylül 2023, 11:23

    […] Jîna Mahsa Emînî’nin katledilmesiyle başlayan şeriat karşıtı protestolar üzerinden bir yıl gibi bir süre geçmesine rağmen kadınlar İran’da […]

    Cevapla