Jîna’nın ölüm yıldönümünde ‘genel grev’ çağrısı cevap buldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Jîna Emînî’nin öldürülmesi ve ‘Jin, jiyan, azadî’ isyanının yıldönümü nedeniyle yapılan “Genel grev” çağrısı, Rojhilat’ın tüm kentlerinde karşılık buldu. Grev nedeniyle sokaklar boş kaldı. Esnaflar işyerlerini açmazken, halk ise işe gitmedi. 

Jîna Emînî’nin öldürülmesi ve “Jin, jiyan, azadî” isyanının yıldönümü nedeniyle Kürt parti ve sivil toplum örgütlerinin yaptığı “Genel grev” çağrısı, Rojhilat’ın tüm kentlerinde karşılık buldu. Rojhılat ve İran’ın birçok kentinde sabah saatlerinde başlayan grev nedeniyle sokaklar boş kaldı. Esnaflar işyerlerini açmazken, halk ise işe gitmedi. 

Ayçi mezarlığının etrafı kapatıldı

Grev ve bugün Emînî’nin mezarı başında yapılacak anma için İran rejim güçleri, tüm sokak ve caddelere yığınak yaptı. Özellikle Emînî’nin mezarının bulunduğu Rojhılat eyaletine bağlı Saqiz kentinin tüm sokakları rejim güçleri abluka altında tutulurken, mezarlığa giden yollar ise askeri araçlarla kapatıldı. Rejim ayrıca, yurttaşların Ayçi Mezarlığı’na ulaşmaması için de kent ve mezarlık arasındaki Çırax barajının kapaklarından birini açtığı ve Saqiz nehrini yolu kapattığı ifade edildi. 

Halk kepenk açmadı

Grevin özellikle Rojhılat kentleri Bokan, Dehgolan, Merîwan, Urmiye, Sine, Kamyaran, Bane, Saqiz, Mahabbad ve Kirmanşah’da etkili olduğunu ve kepenklerin açılmadığı belirtildi. Kürt parti ve örgütleri ise yurttaşları Ayçi Mezarlığı’nda düzenlenecek anmaya çağırdı. 

Mezarlıkta yapılacak anmanın bir süre sonra başlaması bekleniyor. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Jîna’nın ölüm yıldönümünde ‘genel grev’ çağrısı cevap buldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    16 Eylül 2023, 15:40

    […] 12:36 Jîna’nın ölüm yıldönümünde ‘genel grev’ çağrısı cevap buldu […]

    Cevapla