KHK’lileri bir de VASKİ mağdur ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da KHK ile ihraç edildikten sonra işlerine iade edilen VASKİ çalışanlarının geçmişe dönük hakları ödenmiyor. Van Büyükşehir Belediyesi’nde olmayan uygulamanın VASKİ’de olması tepkilere neden oldu.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildikten sonra mahkeme tarafından işlerine iade edilen Van Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) çalışanlarına geçmişe dönük ücretleri ödenmiyor. Türkiye’deki neredeyse tüm kurum ve kuruşlara iade edilen çalışanların ücretleri ödenirken, VASKİ ise mahsuplaştırmaya gidiyor. Mahkeme kararı ile işe iade edilenler, gittikleri VASKİ’de başka bir yöntemle karşılaşıyor. Van Büyükşehir Belediyesi’ne iade edilenler tüm haklarını alırken, büyükşehir belediyesi kuruluşu olan VASKİ’de yaşanan bu durum tepkilere neden oldu. 

Yine mahkeme kararıyla iade olan kişilerin normalde geçmişe dönük tüm haklarının iade edilmesi gerekirken, sözleşmeli personel iken ihraç olanlara geri döndüklerinde kadrolu olma hakkı ise verilmiyor. Tamamen hukukuz olan bu uygulamaya ilişkin VASKİ yönetimi, zaten mağdur olan kişileri bir kez daha mağdur ediyor.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
KHK’lileri bir de VASKİ mağdur ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Avatar
    6 Kasım 2023, 12:40

    […] VASKİ, yurttaşlara gönderdiği faturalarla rekor düzeyde vergi almaya başladı. VASKİ’nin anlaşma yaptığı AKP’li avukatların aldığı vekâlet ücretlerinin ise kanunsuz olduğu ortaya çıktı. […]

    Cevapla
  2. Avatar
    16 Kasım 2023, 10:06

    […] Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Van Milletvekili Mahmut Dindar, Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü’nün (VASKİ) en pahalı suyu halka satmasını ve su […]

    Cevapla