Oktay Candemir yazdı: Türkiye Büyük Mangal Meclisi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazır Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’e karşı mangalda kül bırakmazken, milletin vekili, milleti açlıkla cebelleşirken meclis bahçesinde yaktı mangalını, gelene geçene ciğer ikram etti. Bununla da yetinmeyen vekil hanım, meclis çalışanlarına meftune, kadayıf ve meyan şerbeti de ikram etmeyi ihmal etmedi.

AKP Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman, “Artık tek adam rejimi var, ne yapacaksınız meclisi” diyerek Cumhuriyetin 100. yılında, mecliste barbekü partisi yapan vekil olarak tarihe geçti.

Meclis bahçesinde mangal dumanı yükselirken meclisin içinde ise milletvekilleri bu millet için, bu vatan için kıyasıya kavga ediyordu. Küfür, kıyamet!
Ne kadar renkli bir meclisimiz var değil mi?
Parlamenter sistemi bir kez daha ızgaraya çevirdiler.

TBMM’nin ismini Türkiye Barbekü Mangal Meclisi olarak değiştirmek gerekiyor. Tek eksik İbrahim Tatlıses’ti… Sanırım ayağının kırılması nedeniyle bu eşsiz mangal partisine katılamadı.

Türkiye’de et artık vatandaşların normal şartlarda alabileceği bir gıda olmaktan çoktan çıktı. Kilosu 400 TL olan kırmızı eti vatandaş ancak ve ancak kurban bayramlarında ya görüyor ya da görmüyor.

Milletvekili Ataman da; bu yüzden mangal partisi yaparak vatandaşa Et’in nasıl bir şey olduğunu gösterdi!

İşte aziz milletimize böyle mangal yürekli vekiller lazım!

Bu olay aslında meclis tarihimizde bir ilk değil. 1992’de tavana yapıştırmalı çiğköfte ve lahmacun partisi bile düzenlenmişti. Vekiller tavana çiğköfte yapıştırdığı için bu olay, tavanda çiğköfte olarak anılmış ve günlerce konuşulmuştu.

Eski rejim mecliste çiğköfte partisi yaparken yeni rejim mecliste mangal yaktı. Eskiden vekillerimiz mecliste çiğköfte yerken şimdi mangal yapacak duruma geldik.

Hayaldi, gerçek oldu! Yaparsa sadece AKP yapar!

Ye vekilim ye!

Zaten bir iş yaptıkları yok, sorunlara çözüm ürettikleri yok… Ê o kadar maaşı alınca nasıl yiyeceklerini şaşırıyorlar.

Vatandaşın dışarıda 250 ile 500 TL arasında fiyat mukabilinde yediği kebabı meclis lokantasında 18 TL’ye yiyebilen vekillerin ayrıca mecliste mangal keyfi yapmaları aslında bu milletin sorunlarına ne kadar meftun olduklarını da gösteriyor.

Bazıları sosyal medyada mangal partisine tepki göstermiş. Abartmayın siz de… Ne olmuş yani! Vekiller ciğer de mi yemesin?
Mangal ile ölünmez, soğan bölünmez! Müsterih olun, domatesi asla böldürtmeyeceğiz… Domates dediğin mangalda bir bütündür!

İki arkadaş ormanda mangal yapmaya gitmek için metroyu bekler ama bekledikleri metro gelmez ve birisi “Mangalı metroda yakalım,” der. Diğeri “Olur mu, metro da mangal mı yakılır, deli misin?” diyerek itiraz eder.

Diğeri de şu yanıtı verir: “Bizim Türk toplumu hiçbir şeye tepki göstermez. Bak şimdi sana kanıtlayacağım ve şu ‘Sigara içilmez’ tabelasının altında sigara yakacağım ve hiç kimse tepki göstermeyecek”

Gerçekten de öyle olur; sigarasını yakar ve bir Allah’ın kulu itiraz etmez.
Ê be odur! Bu millet böyle seviyor, Vivaldi’nin Dört Mevsim adlı eserini sevecek hali yok, tabii ki mangal yakanları sevecek.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Oktay Candemir yazdı: Türkiye Büyük Mangal Meclisi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir