Oktay Candemir’den Salih Akman’a: Beni mahkemeye ver!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tuşba’nın atanmış belediye başkanı Salih Akman, aslında At-man dersek daha doğru olur, çünkü atıyor. Katıldığı bir televizyon programında; 22 akrabasını işe aldırdığı iddialarını reddediyor ama yalanlayamıyor.

O kadar açıklayıcı bilgiler verdi ki, neredeyse ben bile ikna oluyordum. Öyle bir mağdur olmuş ki, beni 80’lerin Yeşilçam filmleri kadar etkiledi diyebilirim. Kederden kendimden geçmiş halde iken son anda gaflet uykusundan uyandım (!)

Yarım ağızla konuşuyor, bu kadar çok Akman’ın belediye de nasıl işe girdiğini anlatamıyor. Anlatamayınca da haberi yapan gazeteciyi, yani beni suçluyor.

Allah korusun!.. Tabi, ben onun yerinde olsam elime 22 kişinin listesini alır, tek tek kim olduklarını açıklar ve haberi yapan gazeteciyi de mahkemeye verirdim.

Ama yok! Yapamaz; çünkü o ne yaptığını biliyor. Daha önce de akrabalarının işe alımı için ‘Biyolojik bağımız var ama akraba değiliz’ şeklinde bilimsel bir açıklama yapmıştı. İki satır cevapla iddiaları yalanlamakla yetiniyor. Gerçi bu kadar akrabasını pervasızca işe alan birinden başka bir şey beklemek de saflık olur.

Haberimin arkasındayım! Bilgiler kesin ve net! Hatta Salih Akman beni mahkemeye versin, bunları mahkeme de ispatlarım.

Ve diyor ki; “ Gazetecilikle siyaset bir arada olmaz. Siyasi parti içinde gazetecilik olmaz…” Bana diyor. Son seçimde Yeşil Sol’dan aday adayı olmamı kastediyor.  ‘Tercih yap ya siyaset ya gazetecilik’ diyor.

Salih Efendi; Ben sizin gibi kaybettiğim yerde atanmış bir gazeteci değilim. 20 yıldır bu kentte gazetecilik yapıyorum. Siz gerçek ve yasal olmadığınız için herkesi kendiniz gibi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

Ben bağımsız gazetecilik yapıyorum. Şimdi ben sizin o koltukta oturmanızı irade gaspı olarak görüyorum, kaybettiğiniz halde haksız yere, polis marifetiyle zoraki belediye başkanı olarak atandınız. Ben bu duruma itiraz ediyorum, kayyımlara karşı çıkıyorum diye siyasetçi mi oluyorum?

22 tane akrabanızı işe almanızı haber yaptım diye siyasetçi mi oluyorum?

Ayrıca bunu kendine yandaş bir medya yaratmış iktidarın mensubu olarak söylemeniz de ironik bir durum.

Serhat News

Tepki Ver | mutlu2
2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Oktay Candemir’den Salih Akman’a: Beni mahkemeye ver!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir