Patnoslu işçiye işkence: Failler serbest

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon’da inşaatta çalışan Patnoslu işçi 7 kişi tarafından elleri ve ayakları bağlanarak işkenceye maruz kalırken, failler çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.

Ağrı Patnoslu inşaat işçisi Trabzon’un Ortahisar ilçesinde 7 kişinin saldırısına uğradı. Doğu Medya’nın edinilen bilgiye göre, Ağrı’nın Patnos nüfusuna kayıtlı Özal Ürtekin, çalıştığı İnşaatta elleri ve ayakları bağlanarak darp ve işkence edildi. Üretkin’in otomobil anahtarı, telefonu ve cüzdanı da gasp edildi.

Patnoslu işçiye işkence: Failler serbest - iskence

İddiaya göre, Özal Ürtekin 8 Ağustos günü inşaatta çalışırken Trabzonlu elektrik ustası bir işçi, çalışma sırasında Ürtekin’e “boruya sıva döktüğü” gerekçesiyle küfretmeye ve hakaret etmeye başladı. Tartışma büyüyünce Trabzonlu işçinin akrabaları da bir araya gelerek Ürtekin’in ellerini tellerle bağladı ve kendisine işkence etti. Darp ve işkence devam ederken Ürtekin’in araba anahtarı, cüzdanı ve telefonu da gasp edildi. Olaydan sonra Ürtekin kendini inşaatın yanındaki uçurum boşluğuna atarak kurtulduğu öğrenildi. 

Patnoslu işçiye işkence: Failler serbest - iskence2

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Ürtekin hastaneye götürüldü. Orada bulunan görgü tanığı işçi jandarmaya verdiği ifadede şunları söyledi:  

“İnşaatta işimizi bitirmiştik. Önce Özal ‘su açık mı’ diye aşağıya indi. Arkasından biz gittik. Gittiğimizde 7-8 kişi Özal’ı yere yatırmış, inşaat teliyle elini bağlamış şekilde tekme tokat sopalarla dövüyorlardı. Bize, ‘Karışmayın sizi de öldürürüz’ diyerek tehdit ettiler. Biz de kaçtık, 112’yi aradık.”

Olayın yaşandığı inşaattan sorumlu mühendis ise ifadesinde şunları söyledi: “8 Ağustos saat 15.00 sıralarında inşaat sahibi beni arayarak komşulardan gürültü nedeniyle şikayet geldiğini söyledi. 20 dakika sonra inşaat sahasına gittim. Gittiğimde Özal Ürtekin‘in burnu kanamıştı. Yaralı bir halde hafriyat sahasına sığınmış gibiydi. Özal’ın ağzı ve yüzü kan içerisindeydi, doğrulamıyordu. Sürekli kaburgalarını tutup ağrıdığını söylüyordu. Bir bileği mosmor haldeydi” dedi. 

‘İşkence edenler serbest’

İfadelerin ardından işkence, darp ve yağma ile suçlanan sanıklar savcılığa çıkartıldı. Savcılık, bu kişilerin tutuklanmasını talep ederek hakimliğe sevk etti. Ancak adliyede ceza hakimi olmaması nedeniyle dosyaya bakan infaz hakimi olaya karışanları serbest bıraktı. Özal Ürtekin’in kaldırıldığı hastanede muayene eden doktorun raporunda ise şu ifadeler yer aldı: “Basit tıbbi müdahaleyle giderilemez yaralama. Hayati tehlikesi var.”

Patnoslu işçiye işkence: Failler serbest - iskence1

‘Salıverilme kabul edilemez’

Ürtekin’in avukatı Mensur Çil, şüphelilerin serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Çil, “Sulh ceza hakimi yerine geçen infaz hakiminin serbest bırakma kararı açıkça hukuk garabeti niteliğinde. Hakimin bu kararı hangi amaçla verdiğini anlamış değiliz. Açıkçası bunun hukuki bir izahı da yok. İkili ilişkiler veya birilerini hukuktan kayırmak dışında açıklaması da olamaz. Sulh Ceza Hakimi hakkında kararın neden ve nasıl verildiğini araştırıyoruz. Bu karara karşı itiraz hakkımızı her türlü kullanacağız. Sanıkların suçu işlediğine dair sabit deliller mevcut olup işlenen suçlar CMK gereği katalog suçlardandır. Örgütlü bir şekilde ikiden fazla katalog suçu işleyen sanıkların tutuklu yargılanması hukuki zorunluluktur” diye konuştu.

Serhat News

Tepki Ver | sinirli7
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
7
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
Patnoslu işçiye işkence: Failler serbest

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir